2013.03.23. | Labdarúgás
Az első félidőben gyorsabban és kreatívabban játszó Mezőkövesd elvette csapatunk idénybeli hazai veretlenségét. A mieink a hajrában nagyot küzdöttek az egyenlítésért.

Vasas – Mezőkövesd-Zsóry 2-3 (1-2)
Illovszky-stadion, 1000 néző.
Vezette: Szilasi (Huszár, Aradi)

Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Lucas, Nikolov (Mehmedagic, 46.) – Recklet (Deyvison, 46.), Cseke – Popovics, Thiago, Hohmann – Wilson, Bobô (Szilágyi, 73.).
Vezetőedző: Dirk Berger

Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs., Szalai V., Lakatos B., Éles – Farkas B. – Dobos (Kardos N., 89.), Petneházi (Bagi, 84.), Bognár I. – G. Menougong, Hamar Á. (Bogdán Cs., 76.).
Vezetőedző: Véber György

Gólszerző: Petneházi (0-1, 2.), Lucas (1-1, 11.), Petneházi (1-2, 18.), G. Menougong (1-3, 65.), Szilágyi (2-3, 75.) 

Sárga lap: Nikolov (44.) ill.: Szántai (25.), Lakatos (62.), Dobos (89.)

A mérkőzés előtt a közelmúltban 73. születésnapját ünneplő, olimpiai bajnok legendánkat, Ihász Kálmánt köszöntötte a futballcsapat vezetősége. A jeles évforduló egy másikkal is együtt jár, hiszen Ihász Kálmán idén hatvan éve lett igazolt Vasas-sportoló.

Az ünnepi elfogódottság azonban a kezdősípszó után hamar tovatűnt. A Mezőkövesd komoly rohamokkal nyitotta a találkozót. Dirk Berger ezúttal formabontó módon, háromvédős rendszerben szerepeltette csapatát. Sokak szerint részben ennek volt köszönhető a kezdeti zavarodottság. A két szélen játszó Görgényi és Nikolov nem igazán találták a helyüket a pályán.
Utóbbi a második percben röviden fejelt ki egy labdát, Petneházi pedig büntetett, megszerezve ezzel a vendégeknek a vezetést. A folytatásban sem állt vissza a Mezőkövesd, további veszélyes támadásaik is akadtak, de főleg Szatmárinak köszönhetően nem kaptunk újabb gólt.
Ami ennél sokkal jobb hír, hogy közben szereztünk egyet. A 12. percben Hohmann jobboldali szabadrúgására Lucas érkezett remek ütemben, fejesével pedig visszahozott minket a meccsbe (1-1).

A gól után nyíltabb lett a játék, ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy nekünk is akadtak veszélyes támadásaink, de pár perc elteltével ismét a Mezőkövesd szerzett vezetést. A védőinktől ajándékba kapott labdát ezúttal is Petneházi tekerte a kapunkba. Szépségdíjas találat volt, de ezt, a néhány mezőkövesdi szurkolón kívül, aligha értékelte bárki is.
A félidő második felében sikerült néha nyomást gyakorolni az ellenfélre, ennek legkomolyabb eredménye Hohmann közeli próbálkozása volt, amit a vendégkapus Szántai nagy bravúrral védett. A félidőre maradt az 1-2-es állás.

A második játékrészben lehetőséget kapott Deyvison és Mehmedagics is. Kettejük közül nyilván az előbbitől volt várható a támadások segítése. Néhány szép cselsorozaton és betörésen kívül azonban nem sokat láthattunk ma a brazil szélsőtől.
Nem úgy Gerorge Menougongtól, a vendégek kameruni támadója ősszel a Kazinbarcika játékosaként is elég sok problémát okozott a védelmünknek, és ez most sem volt másként. Egyetlen gólját azonban mégsem egy szóló után szerezte, hanem sarokrúgást követően, amely védőink lába alatt csúszott el az afrikai támadóig. A 64. percben ezzel már 1-3 volt, és elúszni látszott az a bizonyos hajó.
Sziágyi Péter beállítása jelenthette az utolsó reményt, támadónk pedig nem is sokat gondolkodott, a 75. percben, százhúsz másodperccel a becserélése után szépen lőtte ki a sarkot.

A hátralévő időben így sokszor őrültnek tűnő rohanás kezdődött részünkről, a Mezőkövesd pedig már tényleg csak ölte az időt, sokszor a sportszerűtlenség határait súrolva. A 92. percben majdnem megbűnhődtek, Hohmann és Deyvison is gólt lőhetett volna, de az ordító lehetőség kimaradt, így vereséget szenvedtünk.
Némi gyógyír, hogy a Békéscsaba is hasonlóan járt a Szolnok ellen, így nem szakadtunk le tőlük a feljutásért folytatott harcban.

dan    
 

 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések