2013.03.22. | Birkózás
Barka Emese, a Vasas 55 kg-os súlycsoportban szereplő versenyzője remekelt a grúz fővárosban Tbilisziben zajló kontinensviadalon, és bronzérmes lett.

A kiváló sportolónő hat esztendővel ezelőtt – még tinédzserként – egyszer már állt az Európa-bajnoki dobogó harmadik fokán, így a kaukázusi országban már második ilyen érmét szerezte, és erősítette meg helyét a nemzetközi élmezőnyben.

Barka Emese az első fordulóban török ellenféllel mérkőzött, az első menetben nem sikerültek akciói, így riválisa hárompontos előnyhöz jutott. A folytatásban azonban érvényesült nagyobb technikai tudása, 9:2-re fordított, a harmadik szakaszban pedig tusolta ellenfelét. A negyeddöntőben a német Meterns következett és ő sem tudott nagyobb ellenállást kifejteni, amit a két menet pontarányai is jól tükröztek (3:0, 7:0).

A döntőbe jutásért viszont már 2010 Európa-bajnokával, a 2011-es vb bronzérmes svéd Mattssonnal kellett megküzdenie. Egy gyors hárompontos akció után viszonylag hamar kiderült, hogy riválisa ezen a napon nagyobb erőt képvisel Emesénél, később sem mutatkozott esély a fordításra, a svéd hölgy 4:0, 3:1 arányban győzött.
A bronzmeccsen a román Pavallal óriásit küzdöttek, az első felvonást intésből szerzett ponttal Emese nyerte, második mentben mindketten egy-egy akciót tudtak végrehajtani, a döntetlen pedig azt jelentette, hogy Bódi Jenő tanítványa nyakába került a bronz.

 


Hirdetések