Jenkei Dániel, 2024.02.21. | Vízilabda

Nagy reményekkel várja a Komjádi-kupa hétvégi négyes döntőjét a Vasas SC csapata.

A Vasas SC csapata az Eger legyőzésével jutott be a négy közé a nagy hagyományú, 23 év alatti pólósok számára kiírt sorozatban. A végső helyezések pedig a vízilabdában mostanság szokásos Final 4 rendszerben dőlnek el az előttünk álló hétvégén.

Szombaton a négy között fővárosi derbi jön számunkra, hiszen a Honvéddal találkozunk, a másik ágon pedig a két vidéki csapat, a Szeged és a Miskolc csatázik egymással. Végül vasárnap jön a döntő és a bronzmeccs.

A helyszínt a mieinknek nem igazán kell majd belakniuk, hiszen a Komjádi-uszodában kerül sor a végjátékra.

Csak a rend kedvéért: Bóbis Máté és Szlobodan Nikics közösen készíti fel a vasasos együttesünket, amely az eddigiekhez hasonlóan az ificsapatunkra épül, jócskán megerősítve a Konarik-Lakatos-Batizi-Gábor OB I-es kvartettel.

 

Bóbis Máté, csapatunk vezetőedzője így beszélt a várakozásairól:

- A sikeres negyeddöntő után mindenki újra a saját feladatára koncentrált, az ifi és az OB I-es csapat is végezte a maga edzéseit, a mostani héten viszont visszatértünk az elmúlt hetek jól bevált közös munkájára. Komplett a csapat, mindenki egészséges, így bizakodó vagyok. Azt gondolom egyébként, hogy már az is önmagában nagyon hasznos, főleg az ifiknek, de a felnőttek játékba lendülése miatt is, hogy játszunk két komoly meccset itt a négyes döntőben. A Honvéd, ahogy az összes idáig eljutó csapat, nagyon erős, van egy komplett kezdőcsapatuk, fix OB I-es játékosokkal, emellett pedig az ifisoruk is abszolút figyelemreméltó. Nem mellesleg pedig van egy remek edzőjük. Szóval nem lesz könnyű, kielemeztük, amit tudtunk, de úgy gondolom, hogy elsősorban magunkra kell majd koncentrálni. Ha ki tudjuk hozni magunkból, amit ez a csapat tud, akkor jó esélyünk lehet a döntőbe jutásra, és egyértelműen ez is a célunk. Bízom a fiúkban!

 

KOMJÁDI KUPA NÉGYES DÖNTŐ

2024. február 24. (szombat)
17:30 Szeged Vízipóló Suli-Pannergy-MVLC-Miskolc
19:00 Vasas Sport Club-Budapesti Honvéd Sportegyesület
2024. február 25. (vasárnap)
14:00 Bronzmérkőzés
15:30 Döntő
Élőben a waterpolo.hu youtube-csatornáján.
A belépés ingyenes.

Hirdetések