2013.03.21. | Ökölvívás
A múlt hétvégi csehországi, Usti nad Labem-ben rendezett rangos és nagy hagyományokra visszatekintő ökölvívótorna egyik magyar aranyérme a Vasas-Süllős kiválósága, Bacskai Balázs nevéhez fűződik.

Az idén negyvennegyedik alkalommal megrendezett eseményen, az utóbbi hetekben remek formában bokszoló Bacskai négy ellenfelét legyőzve szerezte meg az első helyet. Hibátlan sorozata folytatódott, hiszen az észak-csehországi városban 2009 és 2010 után harmadszor lépett ringbe, és harmadik alkalommal diadalmaskodott. Ennek tükrében kétségtelenül bizakodva készülhet tovább a májusi minszki Európa bajnokságra, már csak azért is, mivel 2010-es győzelme után nem sokkal Európa-bajnoki címet is szerzett.

Bacskai Balázs
                                                                                      fotó: Doba István - archív

Bacskai Balázs:
- Az önbizalmamnak nagyon jót tett a közelgő Eb előtt ez a mostani siker, úgy tűnik, hogy a Bocskai után sikerült jó úton maradnom. A meccsszám miatt is fontos volt, hogy sokáig jussak Csehországban. Így, hogy nyertem, végül négy kemény meccset is letudtam, ezekre pedig a minél jobb felkészülés miatt nagy szükségem van.
Az első körben egy számomra eddig ismeretlen, német színekben bokszoló sráccal találkoztam. Még nem hallottam róla, pedig ugye a Bundesligát elég jól ismerem. A siker érdekében jól meg kellett mozgatnom, mert nagyon erős felépítésű ellenfél volt. Ez sikerül is, amit 19:8-as pontarány tükröz. A legjobb nyolc között a litván bajnok jött, vele kicsit birkózósabb volt, de talán nem is baj, ha tudom variálni a bokszomat.
Az elődöntőben az orosz Beszputyint is legyőztem, a döntőben pedig egy mongol ökölvívó, Byamba Tuvshinbat ellen kellett mérkőznöm. A harmadik menetben kaptam tőle egy hatalmas pofont, de valahogy abból is sikerült kilábalom, a pontozás alapján pedig 17:14-re nyertem. 
Az Eb előtt remélhetőleg lesz még lehetőségem egy belgrádi viadalon is elindulni, de persze addig is keményen dolgozunk majd. Úgy érzem jók az alapjaim, ám még minden tekintetben, így dinamika, kondíció és a technika terén is van hova fejlődnöm. Az idei két tornagyőzelmem alapján mindenesetre bizakodó vagyok.

dan         
 

 


Hirdetések