Jenkei Dániel, 2024.02.18. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter összességében három remek úszást produkált 200 méter háton Dohában, a döntőben pedig végül nagy hajrával bejött a negyedik helyre. Az utolsó napon Sós Dánieléknek nem sikerült kivívni a vegyesváltóval az olimpiai részvételt.

Az előfutamban 2:10.95, az elődöntőben 2:09.42, míg a döntőben 2:09.76. 

Ez volt Szabó-Feltóthy Eszter mérlege a dohai vizes vb-n a fő számában, 200 háton, amin olimpiai A-szintesként készül Párizsra.

Ezzel mondhatjuk, hogy gyakorlatilag kimaxolta az eseményt, hiszen három erős, kiegyensúlyozott úszása volt, amivel eljutott egészen a döntőig, és ott a negyedik lett.

A szombati fináléban Eszter sokáig a hetedik helyen tempózott, de a második százon folyamatosan jött fel, és a végén már a dobogó sem volt annyira messzire tőle.

Dr. Egressy János tanítványa így értékelt a célba érkezés után:

Összességében örülök nagyon, ez mégiscsak egy vébé negyedik hely, ilyenem nem volt korábban. Nem mondom, hogy nem izgultam, hiszen új terep volt az egész számomra, de inkább kellemes, mintsem nyomasztó volt az érzés a döntő előtt.  Mindent kiadtam magamból, de az utolsó ötvenen még biztos van mit csiszolni. Ilyen szempontból speciális a helyzet, hiszen Doha is csak egy felkészülési állomás az olimpiára, de jó visszacsatolás, hogy tudtam három jó időt úszni. Úgy érzem, az állóképességem már kezd meglenni, a gyorsaságon viszont még kell és fogunk is dolgozni. Szerintem még legalább egy másodperc van bennem. Ahogy mondtam, örülök a negyedik helynek, persze egyben kicsit peches helyezés is ez, de ezt már megszoktam, és végül is egy fokkal jobb, mint a kilencedik. Lesz ez majd máshogy biztosan, legközelebb majd második leszek!

Eszter értékes vb-pontjai után vasárnapra is maradt még vasasos érintettség, Sós Dániel ugyanis a 4x100-as vegyes váltóval próbált szerencsét, Jászó Ádám, Márton Richárd és Németh Nándor társaságában. 

A magyar kvartett végül a 13. helyen zárt, 3:36.86-os idővel, ami kevésnek bizonyult a nagy célhoz, álomhoz, az olimpiai részvétel kivívásához, de a fiúk saját elmondásuk szerint is mindent kiúsztak magukból.

 


Hirdetések