2013.03.10. | Labdarúgás
Ha nem is sziporkázó játékkal, de magabiztosan tartották itthon a Vasas futballistái a nagyon fontos három bajnoki pontot.

Vasas – Ceglédi VSE 3-1 (1-1)
Illovszky-stadion, 1000 néző.
Vezette: Bognár T. (Lémon, Hima)

Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Recklett, Lucas, Katona M. – Cseke, Thiago (Nikolov, 80.) – Hohmann, Wilson, Popovics (Bobo, 60.) – Szilágyi P. (Ádám M., 46.).
Vezetőedző: Dirk Berger

Cegléd: Miski – Robson, Miklósvári, Makrai, Farkas I. – Nagy L. (Kiss T., 75.) – Markó, Kenderes, Szkunc – Medgyesi L. (Csurka Á., 71.), Kormos (Bata, 80.).
Vezetőedző: Ványi Zsolt

Gólszerző: Kormos (0–1) a 13., Katona (11-esből, 1–1) a 44., Ádám M. (2–1) a 67. Katona (3–1) a 70. percben
Kiállítva: Robson (második sárga lap után) a 44. percben

A közelmúltban hetvenéves Lejkó Dezső születésnapi köszöntése vezette fel a tavaszi szezon hazai nyitómérkőzését. 2013-ban elsőként a Cegléd látogatott az Illovszky-stadionba.

Ahogy az várható, sőt elvárható volt, a mieink kezdték aktívabban a találkozót: az első tíz percben Thiagónak, Hohmannak és Szilágyinak is akadt helyzete. A 14. percben ehhez képest mégis mi kerültünk hátrányba. Egy pontatlan felszabadítást követően Szatmári még védeni tudott, de Kormos jól érkezett a kipattanóra, megszerezve ezzel a találkozó első gólját. A némiképp váratlan ceglédi találat után rendkívül hosszúnak tűnő, eseménytelen percek következtek. Ekkor nem igazán volt benne az egyenlítés a játékunkban.
Egészen a 42. percig, amikor aztán döntő fordulat következett be. Jacob Wilsonnal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt adott, ráadásul az a vétkes Robson második sárgája után mehetett zuhanyozni. Az ítéletvégrehajtó ezúttal kivételesen nem Nikolov Balázs volt, hiszen ő némi meglepetésre kimaradt a kezdőből. Katona Máté állt a labda mögé, de a feladatot ő is tökéletesen teljesítette, így a félidő végén egyenlítettünk (1-1).

A második játékrész során végig érezhető volt, hogy a Cegléd emberhátrányban már nem forszírozza a támadásokat, az egy pont megtartását tűzték ki célul. Ez végül nem sikerült nekik, hiszen a mieink kevésbé látványos játékkal, de keményen küzdve kiharcolták a győzelmet.
A 67. percben Lucas indítása után a csereként beállt Ádám Martin lőtt remek gólt, rá két percre pedig Katona érkezett jól a baloldalon, tőle szokatlan módon duplázott, és kialakította a 3-1-es végeredményt, a hátralévő időben pedig már egyáltalán nem volt kérdéses a győztes együttes kiléte.

A három pontnak köszönhetően továbbra is szorosan tapadunk az éllovas Békéscsabára. A mérkőzés összefoglalója, Tóth András és Ádám Martin értékelése a VasasTv-ben. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések