Nagy Dániel, 2024.02.10. | Kézilabda

Nem pihentek az év első heteiben az U19-es és az U17-es leány kézilabdacsapatunk tagjai; a vezetőedzőkkel beszélgettünk 2024 első akadályai után.

Az U19-es és az U17-es leány kézilabdacsapatunk is a korosztályos élvonalbeli bajnokság középmezőnyében áll: az ifik a nyolcadik, a serdülők pedig a hatodik helyen állnak.

Az idősebbek idén a bajnokik mellett Hajdúnánáson edzőtáboroztak, emellett Szlovákiában és Salgótarjánban is szerepeltek felkészülési tornán, mindkétszer ezüstérmet szerezve.
 


 

„Az erőnléti edzőnkkel Erikkel egyeztetve terveztük meg a januári és a februári felkészülés menetét, amibe tökéletesen beillett az év eleji, hajdúnánási edzőtábor – emlékszik vissza Kiss Dániel, az U19-esek vezetőedzője. – A cél az volt, hogy megalapozzuk a tavaszra a lányok fizikai állapotát, így az év elején a labdás edzések picit háttérbe szorultak, a kondicionális tréning javára. Ennek a hatását éreztük az eredményeken, Orosházán is emiatt kaptunk ki, taktikailag voltak hiányosságaink. Februártól már újra ez került a középpontba, ennek megfelelően a DVSC elleni, hazai mérkőzésen már sokkal összeszedettebben, okosan játszottak a lányok, az eredmény nem tükrözte a meccs képét. Áprilisban és májusban jön az NB II-es alsóházi rájátszás, amelyben egyértelműen a bennmaradás a cél, és a korosztályos bajnokságban is fontos mérkőzések következnek – egyre jobban teljesítünk, folytatjuk a munkát, az edzéslátogatottság pedig továbbra is százszázalékos.”
 


 

„Az év első hete nehézkes volt, a felkészülésünket nehezítette, hogy nem tudtunk teljes kerettel készülni az iskolai szünetek, elutazások miatt – veszi át a szót az U17-eseket irányító Csenki Csilla. – A folytatásban viszont szépen össze tudtuk rakni a csapatot. A cél, hogy a közvetlen ellenfeleinket legyőzzük, de a DVSC-vel is fel tudtuk venni a kesztyűt. Örömteli, hogy a középmezőny tetején áll a csapat, ám a helyzetet beárnyékolja a csapatkapitányunk, Kurucz Kinga sérülése, akinek hosszú ideig tart majd a felépülése; neki ezúton is jobbulást kívánok! Ahhoz képest, hogy a múlt nyáron a keret javarésze kiöregedett, és teljesen felfrissült a névsorunk, pozitív az összkép, bízom benne, hogy folytatódik a fejlődés!”


Hirdetések