Nagy Dániel, 2024.02.04. | Ökölvívás

A tervezettnél kevesebb fiatal ökölvívóval tudtunk elindulni a budapesti Énekes István ifjúsági emlékversenyen, ám egy bronzérmes eredménynek így is tapsolhattunk.

Az elmúlt napokban a hazai ökölvívók legjobb ifjúsági korú versenyző Budapesten, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban gyűltek össze, hogy részt vegyenek az Énekes István-emlékversenyen.

Az esemény kiemelt fontosságú, ugyanis válogatóverseny a korosztály áprilisban érkező Európa-bajnokságára.
 


 

A Vasas-Süllős a tervezettnél kevesebb fiatal ökölvívót tudott indítani a versenyen, ám így is örülhettünk dobogós helyezésnek; a viadal után Kovács Armand, szakosztályunk edzője értékelt.
 


 

„Sajnos betegségek miatt elég alacsony létszámmal tudtunk elindulni a budapesti versenyen. A három nevezettünk közül mindenki kezdő, az első bokszmeccseik előtt álltak; a háromból végül egy srác, Kraszna Martin belázasodott a kezdés előtt, így kiesett a hatvan kilogrammosok közül. Hatvanhétben Bartos Botond sajnos vereséggel mutatkozott be; sok munka és gyakorlás vár még rá, és majd az eredmények is jönni fognak. A plusz kilencvenkettőben induló Szilágyi Kevin viszont bronzérmet szerzett élete első megméretésén – nagyon jól bokszolt. A negyeddöntőben már az első menetben döntő fölényes győzelmet aratott, a legjobb négy között pedig tavalyi ifi ob-bronzérmes ellenfél várt rá. Kevin jól kezdett, a második menetben viszont sajnos egy rossz lépés közben megsérült a bokája. Ez rányomta a bélyegét a folytatásra, vereség lett a vége, de szépen helytállt; nagyon büszkék vagyunk az indulóinkra, gratulálok nekik! Szépen fejlődik az utánpótlásunk, de még sok tapasztalatot kell szerezniük, ki kell alakulni a meccsrutinnak. Ehhez minden adott a klubunkban, az ország egyik legpatinásabb ökölvívó-szakosztályában!”


Hirdetések