Gy. Szabó Csilla, 2024.02.03. | Kosárlabda

Tizennégy pontos vereséget szenvedtünk szombaton este nagy riválisunktól, az Újbuda MAFC együttesétől. Utóbbi ezzel a tabella élére ugrott, mi pedig a harmadik helyen várjuk a folytatást. Támadásaink ezúttal sem voltak elég hatékonyak, dobókísérleteink számra pedig elmaradt az elvárhatótól.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 18. forduló.

Vasas Akadémia – Újbuda MAFC 63-77 (18-19, 16-18, 17-21, 12-19)

Vasas: Cseh (17/9), Fekete (11/6), Takács (15/3), Pleesz Á. (2), Olasz (4). Csere: Medve (6/6), Farkas (5/3), Andrássy (3/3), Pleesz G.

MAFC: Polgárdy (20/12), Bordács (7), Buzás (16/6), Pápai (7), Pintér (7/3). Csere: Katona (11/6), Biber (9), Kovács, Komma.


Izgalmasnak ígérkezett az Újbuda-MAFC elleni szombat esti fővárosi rangadónk, hiszen a tabella élén három azonos pontszámú csapat állt a 18 forduló előtt, az Újbuda MAFC, a PVSK és a Vasas Akadémia. A győztes számára biztos volt, hogy a pillanatnyilag éllovas trión belül lélektani előnyhöz jut.

A vendégek szerezték a meccs első pontját, mégpedig egy büntető révén, majd egy pontos távolival növelték előnyüket. Akadémistáink közül először Cseh Botond volt eredményes, ő is a javára megítélt két személyiből értékesítette az egyiket. Őt követte Takács Dániel, két duplával, majd egy triplával, s ezzel a 4. percben négy ponttal vezettünk (8-4). A folytatásban a vendégek gyorsan egyenlítettek, majd három pontos vezetéshez jutottak, Fekete Viktor remek dobószériájának köszönhetően azonban ismét sikerült ledolgozni a hátrányunkat, sőt öt ponttal még el is léptünk a műegyetemistáktól (16-11). A negyed végére azonban magunkra engedtük ellenfelünket, s végül egy ponttal ők hozták a játékrészt.


Fekete Viktor -  a levegőben, éppen kosárra tör - tizenegy pontot szerzett a MAFC ellen

A második Farkas Attila kosarával és a fordítással kezdődött, ám a vendégek azonnal válaszoltak, és ismét az ő javukra fordult a meccs állása. Nagyobb, hatpontos vezetéshez azonban csak a 15. perc elején jutottak (29-23), addig egy-két pont volt csupán a javukra. A 16. perc elején Medve Máté egy triplával köszönt be, Cseh hármasával pedig sikerült egyenlítenünk (29-29). A negyed végére azonban ismét hátrányba kerültünk (37-34).

A második negyed is triplákkal indult, a vendégeknél Pintér, nálunk pedig Cseh talált be távolról. A műegyetemisták ekkor ismét kezdtek ellépni tőlünk a 23.percben már hát ponttal vezettek (44-37). Fekete és Farkas pontjaival a 24. perc végére mégis fordítani tudtunk, Takács révén pedig hárompontos előnyhöz jutottunk (47-44). Amit ismét nem tudtunk megtartani, nagyon sok energiát kivett játékosainkból a felzárkózás.

A negyedik negyed első kosarát is a vendégek jegyezték, nyomban egy triplát, s ezzel először jutottak tízpontos előnyhöz a meccs folyamán (61-51). Cseh újabb távolija hozta vissza a reményt, a műegyetemisták azonban ismét gyorsan reagáltak, s a 33. perc végére 67-54-es, vagyis tizenhárom pontos vezetéshez jutottak. Akadémistáink azonban küzdöttek tovább, a 38. perc elején Andrássy Géza hárompontosával ötre jöttünk vissza (68-63). A hajrában azonban nem tudtunk több pontot szerezni, így végül tizennégy pontos vereséget szenvedtünk a MAFC-tól. S bár a dobószázalékunk jobb volt ellenfelünknél, a jóval kevesebb kísérlet megbosszulta magát.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a MAFC csapatának, megérdemelte a győzelmet. Sajnos pontosan ugyanaz történt velünk, mint a múlt héten. Ha hatvan pontot dobsz egy MAFC-nak akkor nem fogod őt megverni. Főleg akkor nem, ha már a kísérleteidnek a száma is 20-szal kevesebb. Találkozni fogunk mi még a MAFC-cal, ebben biztos vagyok. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző


Hirdetések