2013.03.01. | Ökölvívás

Múlt szombaton a már szép hagyományokra visszatekintő Boksz Bálon ünnepelt együtt a magyar ökölvívó társadalom, ahol a nyolcvanegy éves Sermer György életútját is méltatták.

Az egykori remek bíró, a Vasas-Süllős jelenlegi szakosztály-igazgatója, a sportág érdekében kifejtett tevékenységéért a Magyar Ökölvívó Szakszövetség érdemrendjét kapta. Szakosztály elnökünk, ifjabb Süllős Gyula, aki a MÖSZ alelnöke is egyben az „Ökölvívás Támogatásáért Díj”-ban részesült.

sermer György, ifj. Süllős Gyula

Sermer György:
- Az elnök Csötönyi Sándor személyesen hívott meg erre a bálra, és jelezte, hogy kapok is valamit, így nem ért teljesen váratlanul a díj. Természetesen nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy ennyire értékelik eddigi életem munkásságát. Ötvenöt esztendeje tartozom a sportághoz, 1958-ban tettem le a bírói vizsgát, ebbéli minőségemben évtizedekig jártam a világot, majd nyolc éven keresztül a szövetség elnöke is voltam. Másfél évtizede pedig már a Vasas ökölvívó szakosztályának vagyok a vezetője.
Így a nyolcvanon túl is részt veszek a szakosztály mindennapjaiban. Egyedül élek, délelőttönként otthon vagyok, pihenek, internetezek, aztán a délutánomat a Fáy utcában töltöm. Gyönyörű az új csarnok, amelyben remek helyünk van, itt minden feltétel adott a magas szintű munkához. Most éppen a ringre várunk, ha ez is meglesz akkor semmi sem fog hiányozni. Most éppen azt tervezgetjük, hogy versenyeket is fogunk itt rendezni, úgyhogy vannak bőven feladataim.

 


Hirdetések