2013.02.28. | Vívás
Bányai Zsombor győzelmével jól kezdődött számunkra az idei junior és kadet Európa-bajnokság, és jócskán van még esély a folytatásban is újabb vasasos sikerre.

Kedden 110 fiatal, köztük két vasasos, Bányai Zsombor és Buta Levente állt rajthoz a kadet korú párbajtőrözők mezőnyében. 
A csoportból Bányai Zsombor különösebb gond nélkül kvalifikálta magát a 64-es táblára, míg Buta Leventének újabb vívásra volt ehhez szüksége, és számára a legjobb hatvannégy a végállomást is jelentette egyben. Nem úgy, az alig két hete már a juniorok között is világkupa dobogós helyezést elérő Bányainak. Halla Péter tanítványa az egyenes kiesés szakaszban egész nap parádésan vívott, jól jellemzi ezt, hogy kilenc találatnál egyik ellenfele sem tudott többet bevinni neki. A döntőt például 15:6-ra nyerte az ukrán Horeckij ellen, és érte el élete eddigi legnagyobb sikerét. 

A VasasTv-ben az ünnepélyes eredményhirdetésen túl, az elődöntő és a döntő néhány pillanatát is megmutatjuk, emellett pedig értékel a mester Halla Péter, valamint két világklasszis klubtárs, Szász Emese és Kulcsár Krisztián is. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Holnap kerül sor a kadet fiúk csapatversenyére, hétfőn Bányai Zsombor az idősebbek, a juniorok között próbál ismét helytállni, kedden pedig a kardozó Szatmári András és Csaba Márton Bence, a legutóbbi junior világkupa első két helyezettje próbál szerencsét. 

Eredmények:
a legjobb 64 között: Buta-Allegre (francia) 3:15, Bányai-Vervoitte (francia) 15:6
a legjobb 32 között: Bányai-Puchacher (oszták) 15:9
a nyolcaddöntőben: Bányai-Dabia (román) 15:8
a negyeddöntőben: Bányai-Epurescu (román) 15:9
az elődöntőben: Bányai-Bergamini (olasz) 15:7
a döntőben: Bányai-Horeckij (ukrán) 15:6

Bányai Zsombor
                                                                                                     fotó: Doba István


Hirdetések