Jenkei Dániel, 2024.02.01. | Vízilabda

Komoly OB I-es erősítésekkel kezdi a Szőnyi úton a Komjádi-kupát a Vasas SC a hétvégén. Közben országos utánpótlás csapataink két meccsel lezárták az alapszakaszt, amire az ifik a Benedek Tibor Emléktorna megnyerésével hangolódtak.

A 2024-es évben sem maradunk Komjádi-kupa nélkül, a 23 év alattiak számára kiírt nagy presztízsű sorozat a csoportkörrel kezdődik, amelyet a Szőnyi úton vív a Vasas SC csapata.

A három ellenfél a C-csoportban a BVSC, a Kaposvár és a Pécs lesz. A cél pedig egyértelmű, az első két hely valamelyikén kell végezni, hogy elérjük a negyeddöntőt.

A Vasas keretét a teljes ificsapatunk mellett az A-Híd VasasPlaket csapatának meghatározó játékosai alkotják, Konarik Ákos, Lakatos Soma, Batizi Benedek és Gábor Lőrinc is szerepet kaphat, a szakmai irányítást pedig a Szlobodan Nikics-Bóbis Máté duó végzi majd.

Öröm és megtiszteltetés, hogy Bobannal közösen visszük idén ezt a csapatot, a héten voltak már közös edzéseink, nagyon motivált a társaság, a felnőtt csapatból érkező játékosok is kiváló hozzáállást mutattak. Ott szeretnénk lenni az első két továbbjutó hely egyikén, ez nem is kérdés, de erre a tizenegy ifijátékos, kiegészülve a négy felnőtt pólóssal abszolút képes kell, hogy legyen” – beszélt röviden a várakozásairól Bóbis Máté.

A mieink szombaton 11 órakor a BVSC ellen kezdenek, majd aznap 18 órakor a Kaposvár ellen szállnak vízbe, végül pedig vasárnap 12.30-tól a Pécs ellen zárják a csoportkört.


A sérülésből visszatérő Konarik Ákos újra góloknak örülhet 

 

Lezárult az alapszakasz

Dupla fordulóval kezdődtek újra a mögöttünk hagyott hétvégén a kiemelt országos bajnokságok, amelyekkel így egyben az alapszakasz is lezárult. A szombati nap kevésbé sikerült jól a Komjádiban, hiszen mindhárom együttesünk kikapott a Fraditól, igaz a Takács Bálint vezette gyermekcsapat helytállása így is megsüvegelendő. Másnap Fehérváron vendégeskedtek a mieink, az ifi és a gyermekcsapat egyaránt 17 gólt szerezve magabiztosan nyert, a serdülők pedig egy pontot tudtak szerezni, miután büntetőkkel alulmaradtak.
Folytatás a tizenkétcsapatos középszakasszal, ahol mindenki egyszer játszik mindenkivel, az alapszakaszhoz képest fordított pályaválasztói joggal.
Országos Ifjúsági Bajnokság, 14. forduló
Vasas SC-FTC 10-13 

Gólszerzőink: Szűcs L. (3), Orsós R. (2), Tóth M. Z. (2), Ragács B., Peőcz Á., Básity M.
15. forduló
Fehérvár-Vasas SC 6-17

Gólszerzőink: Ragács B. (4), Peőcz Á. (3), Orsós R. (3), Básity M. (2), Tóth M. Z. (2), Tasi D., Bebők B., Szűcs L.

Országos Serdülő Bajnokság, 14. forduló
Vasas SC-FTC 8-18

Gólszerzőink: Nagy L. (2), Busch L. (2), Hudvágner M., Vida Z., Haupert K., Vitéz L. 
15. forduló
Fehérvár-Vasas SC 15-14

Gólszerzőink: Nagy L. (4), Vitéz L. (3), Szabó D. (3), Haupert K. (2), Dimech L., Halmos Zs.

Országos Gyermek Bajnokság, 14. forduló
Vasas SC-FTC 9-13 

Gólszerzőink: Papp B. (2), Palov A. (2), Pádár B. (2), Gőgh B. (2), Herczeg G.
15. forduló
Fehérvár-Vasas SC 9-17

Gólszerzőink: Gőgh B. (7), Palov A. (3), Papp B. (2), Tábori B. (2), Pjéter Á., Győri L., Szűcs A.


Bóbis Mátét, ificsapatunk vezetőedzőjét az alapszakasz zárásáról és a januári nemzetközi tornagyőzelemről is kérdeztük:

A Fradi a bajnokság legerősebb csapata, így benne volt a pakliban, hogy legyőznek minket, de kicsit többet vártam, főleg a védekezésben. Egyértelműen látszott a meccsen, hogy miben tudunk még fejlődni. A fehérvári meccsel pedig abszolút elégedett voltam, komolyan vettük, és végig jó teljesítményt nyújtva nyertük meg a találkozót. Összességében jó tapasztalni, hogy folyamatosan lépkedünk előre, a cél az, hogy a bajnoki végjátékra legyünk a legjobb formában. Ilyen tekintetben a januárban megnyert Benedek Tibor Emléktorna is egy fontos felkészülési állomás volt, és nem elsősorban az első hely miatt, hanem azt a javulást látva, amit meccsről meccsre hoztunk a tornán. Most jön a bajnoki középszakasz, ahol már nagyobb a hangsúly az eredményességen is, szeretnénk a tizenegy meccs során minél jobb pozícióba kerülni. Ehhez persze fontos, hogy többször tudjunk komplett csapattal kiállni, mint az alapszakasz során.
 


Hirdetések