Gy. Szabó Csilla, 2024.01.28. | Kosárlabda

Vereséget szenvedett férfi együttesünk Fóton, amely elsősorban a szokásosnál pontatlanabb támadó játékunknak volt köszönhető. A védekezésünk sem működött tökéletesen, amit könyörtelenül kihasználtak a házigazdák.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 17. forduló.

Phoenix-MT Fót – Vasas Akadémia 72-60 (23-13, 14-20, 17-13, 18-14)

Fót: Markovic (15/9), Tichov (6), Richter (3/3), Varga (8), Kinney (13). Csere: Tóth (15/6), Juhos (12), Kékesi, Molnár.

Vasas: Cseh (20/3), Takács (10), Pleesz Á. (4), Olasz (7), Fekete (3/3). Csere: Farkas (4), Medve (3/3), Andrássy (8), Rosta (1), Pleesz G.


A kilenc győzelemmel és hét vereséggel, a bajnoki tabella ötödik helyén álló Phoenix otthonába, Fótra látogatott vasárnap este listavezető együttesünk. Akadémistáink eddigi egyetlen vereségüket Pécsett gyűjtötték be, s azóta ismét hibátlanul meneteltek.

A hazaiak szerezték az első kosarat, amelyre Cseh Botond egy duplával, majd Fekete Viktor egy triplával válaszolt, s ezzel három pontos vezetéshez jutottunk (5-2). A folytatásban Cseh, Pleesz Ádám és Olasz Ádám pontjaival tartottuk az előnyünket. A negyedik és a nyolcadik perc között azonban egyszerűen semmi sem sikerült a támadásainkban, s így a vendéglátók tízpontos előnyhöz jutottak, amit meg is őriztek a negyed végéig. Ebben a játékrészben a dobószázalék mindent elárult a játék képéről, hiszen a Phoenix kosárlabdázói 62,5, akadémistáink pedig 38,5 százalékos eredményességgel értékesítették kísérleteiket.

Andrássy Géza pontjaival eredtünk a házigazdák nyomába a második negyed elején, ám egy gyors fóti triplával, majd egy duplával, a 13. perc végére tizenkettőre, kisvártatva pedig tizennégyre nőtt a különbség a két csapat között (31-17). A hátrányunkban nagy része volt annak is, hogy a javunkra megítélt büntetőkből rendre csak az egyiket értékesítettük. A 17. percben Takács Dániel és Olasz pontjaival sikerült a hátrányunkat tízpontosra faragni (35-25). Egy perccel a nagy szünet előtt, pedig már csak hattal vezettek a lila tigrisek (37-31). Végül Farkas Attila sikeres közelije révén négypontosra csökkentettük a hátrányunkat (37-33).

A pihenőt követően nehezen lendültek dobóformába a csapatok, a házigazdák a 22. percben voltak először eredményesek, míg akadémistáink közül Cseh csak a 23. végén talált be. Őt Takács követte s ezzel már csak két pontnyira voltunk a liláktól (39-37). Az egyenlítés azonban továbbra sem sikerült, többek között azért nem, mert a házigazdák távolról jobban céloztak nálunk. A 27. percben újból karnyújtásnyira kerültünk a fordítástól, Cseh pontjai, majd Medve Máté triplája révén (45-44). Az adódó lehetőséget azonban ezúttal sem tudtuk kihasználni, a házigazdák remekül hajráztak a negyed végén (54-46).

Az utolsó játékrészben ismét hosszú perceket kellett várnunk arra, hogy játékosaink eredményesek legyenek. A 33. percben Andrássy talált be, majd Cseh értékesítette a javára megítélt büntetőket (57-50). A különbség azonban alig fogyott. Sőt, inkább nőtt. A 39. percben már tizenöt ponttal vezettek a hazaiak (69-54). Cseh, Farkas és Pleesz csak szépíteni tudtak. Csapatunk így mostantól a harmadik helyen áll, bár a PVSK-hoz és a MAFC-hoz hasonlóan 32 pontot gyűjtött, tizenöt győzelemmel és két vereséggel rendelkezik.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok az Újpest csapatának a győzelemhez. Már az első percektől túl sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfelünknek és így folyamatosan építettük az önbizalmát. A támadásokban is elhibáztuk a könnyű helyzeteket és a büntető vonalról is nagyon rosszul dobtunk. Ez a kedvezőtlen kombináció lehetetlenné tette a győzelmünket, főleg egy nagyon erős csapat ellen, ráadásul idegenben. Még egyszer gratulálok, sok sikert kívánok a szezon hátralévő részében.”

Fotók: hunbasket.hu


Hirdetések