Gy. Szabó Csilla, 2024.01.27. | Kosárlabda

A találkozó döntő részében csupán minimális hátrányban voltunk a TFSE-MTK otthonában. A mérkőzés sorsa a negyedik negyed elején dőlt el, a házigazdák egy 15-0-as futással biztosították be a végső győzelmüket. Csapatunk a vereség dacára is őrzi hetedik helyét a bajnoki tabellán. 

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 12. forduló.

TFSE-MTK – Vasas Akadémia 62-48 (20-17, 9-8, 18-16, 15-7)

TFSE: Szabó (21/15), Németh (7), Carter (11/3), Dúl P. (7/3), Dúl T. (8/3). Csere: Király (6/6), Baa (2), Vígh, Vladár.

Vasas: Madár E. (2), Taylor (9/3), Budácsik (5), Tóth (2), Gelei (3). Csere: Allen (11), Jáhni (6), Szerencsés (7/3), Boros, Madár K. (3/3), Kádár.


A bajnoki tabellán negyedik helyezett TFSE-MTK otthonába látogatott női élvonalbeli együttesünk szombaton este. Mindkét csapat vereségből érkezett, a házgazdák az előző fordulóban két ponttal kaptak ki a Pécstől, a mieink pedig hatvannal Sopronban.

A TFSE kezdte jobban a találkozót, gyorsan 5-0-as vezetéshez jutott, amire csak Jacaira Allen tudott válaszolni a 3. perc elején (5-2). A folytatásban a házigazdáknak szinte minden bejött, el is húztak tizenegy ponttal. Ezt követően szép lassan rátaláltunk a játékunkra és megkezdtük a felzárkózást. A 9. perc elején Allen duplájával sikerült egyenlítenünk, majd az ő újabb kosarával a meccs folyamán először jutottunk vezetéshez (16-14). A negyed végén nagy csata alakult ki a két csapat között, s végül a TFSE zárt egy triplával jobban (20-17).

A második játékrész elején egyik csapat sem jeleskedett a pontszerzésben, bár a házigazdák két duplájukkal azért növelték szerény előnyüket (24-17). Madár Eszter révén, a tizenhetedik percben szereztük meg a negyed első pontjait, majd Myah Taylor sikeres közelijével háromra zárkóztunk (24-21). A TFSE kosaraira ekkor Budácsik Dorottya válaszolt, s így a szünetre négypontos hátránnyal vonulhattunk (29-25).


Óriási csata folyt a pályán, itt éppen Kádár Orsolya küzd a labdáért

A harmadik negyedben is a TFSE dobta az első kosarakat, bár Allen és Jáhni Zsófia pontjaival úgy tűnt tartani tudjuk a lépést ellenfelünkkel. A folytatásban azonban ők voltak eredményesebbek, és a 27. percben már tizenöt ponttal vezettek (45-30). Ekkor vezetőedzőnk Milos Pavlovic időt kért, ami úgy tűnik, jót tett játékosainknak, hiszen a 29. perc végére hatpontosra csökkentettük a hátrányunkat (45-39).

A hajrát is a házigazdák kosara nyitotta, s a 36. percig kizárólag a TFSE-s lányok voltak eredményesek. Madár Kata triplájával és Szerencsés Tamara dupláival ekkor már csak faragni tudtunk a hátrányunkból.

A női válogatott olimpiai selejtezője miatt a következő fordulóra február közepén kerül sor.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Azt kell, hogy mondjam, a meccs elejétől kezdve össze volt zavarodva a csapat. Voltak alkalmak, amikor javítottunk a helyzeten és közel kerültünk az ellenfélhez, de előnyt nem tudtunk kovácsolni belőle. Rossz döntéseket hoztunk, nem jól olvastuk a játékot, aztán ugyanaz történt, mint a meccs elején. Furcsán fog hangzani, hogy ezt mondom, de öt hónapnyi munka után még mindig nem vagyunk egységes csapat. Ebből a szempontból is gratulálok a TFSE-nek, nekik a sérülések ellenére is sikerült az, ami nekünk nem.”

Szerencsés Tamara, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a TFSE-nek, minden hibánkat kihasználták, amit vétettünk, az első félidőben éppúgy, mint a másodikban. A védekezés terén sajnos egyáltalán nem sikerült felülmúlni őket. Ugyanakkor az is meglátszott a negyven perc alatt, hogy nem tudtunk egy csapatként dolgozni.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések