2013.02.23. | Labdarúgás
A Vasas végig uralva a mérkőzést, simán győzte le az élvonalbeli Siófokot a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Vasas – Siófok 3:1 (1:0)
Mészöly Kálmán műfüves pálya, 300 néző.
Vezette: Solymosi (Horváth R., L. Tóth)

Vasas: Szatmári – Görgényi, Nikolov, Lucas, Katona, Hohmann (Recklet, 73.), Cseke, Thiago, Popovics (Ferkó Á., 66.), Bobô (Szilágyi, 79.), Wilson.
Vezetőedző: Dirk Berger

Góllövő: Nikolov 2 (37., 54. – mindkettőt 11-esből), Popovics 65., ill. Pál Sz. 83. (11-esből) 
Sárga lap: Katona (83.) ill.: Windecker (16.)
Kiállítva: Kiss Z. (72.)

Valószínűleg nem sűrűn fordult elő még a csapat történetében, hogy műfüves pályán rendeztek tétmeccset, de mivel a tegnapi havazást ma eső váltotta fel, így esély sem volt az Illovszky-stadionban lejátszani a Siófok elleni kupacsata első felvonását. Ez viszont azzal járt, hogy szurkolóink csak a létesítmény területén kívül követhették az összecsapást.
Azt nem lehetett előzetesen megjósolni, hogy a műfű kinek fog kedvezni, a meccs végére viszont egyértelmű választ kaptunk annak ellenére, hogy a Siófok kezdett aktívabban és az első percekben egy kapufáig is eljutottak.

Ám viszonylag hamar sikerült átvennünk a kezdeményezést, fegyelmezetten és masszívan játszott a csapat, igaz a Bobô- Wilson csatárkettős eleinte kevés labdát tudott megtartani. A 23. percben a balszélen játszó Hohmannak volt egy veszélyes próbálkozása, ami alig ment fölé. Ezen kívül főleg pontrúgásokból veszélyeztettünk, így a 35. percben a Bobô lerántásáért megítélt büntető is beleillett ebbe a sorba. Nikolov Balázs nem hibázott, és megszereztük a vezetést a kerítésen túlról is lelkesen szurkoló Vasas-tábor előtt. A gól utáni percekben is mi kezdeményeztünk, de a félidőig már nem változott az eredmény, bár brazil középcsatárunk még egy szép lövéssel veszélyeztetett. 

A folytatásban aztán az 55. percben Hohmann esett el a tizenhatoson belül, egyértelmű volt a szabálytalanság, így a játékvezető ismét habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. Thiago egy darabig győzködte Nikolovot, hogy adja át neki a büntetőt, de belső védőnk nem engedett, és ezt jól is tette, hiszen most is magabiztosan lőtt a kapuba.

A java pedig csak ezután következett: a felszabadultan játszó Vasas a 64. percben már 3-0-ra vezetett! Cseke Benjámin mesteri passzal ugratta ki Popovicsot, aki ellőtte a kapus mellett a labdát.

3-0-nál mindenesetre nehéz lett volna megmondani, hogy a mieink az alacsonyabb osztályú a két csapat közül. Igazi kivégzés is lehetett volna a vége, hiszen egy siófokit kiállítottak, Cseke pedig kihagyott egy nagy helyzetet, de végül némi meglepetésre a vendégeké lett az utolsó momentum. Naná, hogy ez is tizenegyesből, a csereként beálló Pál Szabolcs kozmetikázta az eredményt. Ennek ellenére a 3-1-es siker várakozáson felülinek mondható, így a visszavágó előtt talán kijelenthető, hogy most már mi vagyunk a négy közé jutás esélyesei.

dan    
Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 

 


Hirdetések