Nagy Dániel, 2024.01.23. | Ökölvívás

Két vasasos bokszoló indult el a 68. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen Debrecenben; mindkét bunyósunk döntőbe jutott, Sallai Márk arany-, Kovács Kruzitó ezüstéremmel tért haza.

A szokásos februári időponthoz képest idén hamarabb, már január második felében megrendezték a hazai felnőtt ökölvívóviadalok kiemelt eseményét, a Bocskai István nemzetközi emlékversenyt. A Vasas-Süllős képviseletében ketten léptek ringbe a rangos, tizenegy ország részvételével zajló eseményen: a decemberi felnőtt magyar bajnokságon bronzérmes Kovács Kruzitó a 60, a bő egy hónapja ezüstéremmel záró Sallai Márk pedig a 92 kilogrammosok között mérette meg magát.

A versenyzőink közül mindketten döntőbe jutottak, Sallai elsőként, Kovács másodikként zárt.

„Óriási sikert értünk el, hiszen mindkét indulónk döntőzött, az eredményünkkel pedig a férfiak között a második legjobb magyar csapatként végeztünk – értékel szakosztályunk edzője, Kovács Armand. – A 19 éves Kruzitó élete első Bocskai-emlékversenyén szerepelt, az elődöntőben az ukránok 22 esztendős, 2021-ben ifjúsági vb- és Eb-bronzérmet szerző bokszolóját győzte le, ezzel a nap meglepetését okozva. A fináléban a jelenlegi kazah bajnok várt rá, aki esélyesebb volt, ám Kruzitó bátran, hatalmas szívvel bunyózott, meg is nyerte az első menetet, annak ellenére, hogy közben megsérült. Ez a folytatásban meglátszott, a – végül döntőnek számító – harmadik menetben ballal már nem is nagyon tudott ütni, megosztott pontozással kikapott az esemény egyik legjobbjától. Versenyzőnket még aznap este ellátták a baleseti sebészeten, szerencsére nincs nagy baj, két hétig kell derékszögű gipszsínt viselnie a pihentetés miatt.”

Márk döntője sem telt el sérülésmentesen, ám akkor versenyzőnk ellenfele járt balszerencsésen.

„A magyar bajnoksághoz hasonlóan Márk ismét a korosztályos vb-, Eb-érmes Kiss Leventével csapott össze a döntőben. Versenyzőnk kiváló formában érkezett az eseményre, remekül kezdett a fináléban, ám egy sajnálatos sérülés miatt Levinek fel kellett adnia az első menet végén a küzdelmet. Ezúton is kívánunk neki mihamarabbi gyógyulást, felépülést!”


Hirdetések