Gy. Szabó Csilla, 2024.01.20. | Kosárlabda

Értékes győzelmet aratott férfi csapatunk a BKG ellen. A szoros és kiegyenlített első félidőt követően, a másodikban nagyot javult akadémistáink védekezése, s ennek köszönhetik a magabiztos sikert.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 16. forduló.

Vasas Akadémia – BKG-PRIMA Akadémia 87-69 (20-20, 20-20, 19-10, 28-19)

Vasas: Takács (12/6), Fekete (15/12), Cseh (4), Pleesz Á. (7), Olasz (21). Csere: Farkas (10), Medve (4/3), Kelemen (4), Andrássy (10).

BKG Príma: Nagy Benedek (19/3), Nagy Botond (20/12), Edelényi, Csomós (4/3), Szeleczki (2). Csere: Büki (11/9), Newman (5), Halász (2), Nshimba (4), Bartos (2).


Izgalmasnak ígérkezett a BKG elleni szombat esti mérkőzés, hiszen a szigetszentmiklósiak a tabella negyedik helyén állnak, mindössze két hellyel mögöttünk. Pleesz Ádám és Fekete Viktor duplái révén szereztünk gyorsan vezetést (4-0). De a vendégek sem hagyták magukat, bár egyenlíteniük nem sikerült. A negyed közepe tájékán már hét ponttal is vezettünk Fekete tripláját követően (15-8). A folytatásban azonban lassan csökkent az előnyünk, s a 8. perc végére 20-20-as döntetlenre jöttek fel a vendégek.

A második negyed elején ismét higgadtan léptünk pályára, Andrássy Géza értékesítette a javára megítélt két büntetőből az egyiket, Farkas Attila pedig először közelről, majd középtávolról talált be (25-20). Nshimba részéről azonnal jött a válasz, majd másodszor is, így ismét minimálisra csökkent az előnyünk (25-24). A 14. perc végén Nagy Botond Ádám révén egyenlítettek a vendégek, majd ismét a már tizenkét pontnál járó szigetszentmiklósi játékmester volt eredményes, s ezzel a találkozó folyamán először jutottak vezetéshez a vendégek (30-27). Ezt az előnyt három percen keresztül tudták tartani, a 17.-ben Olasz Ádám kosarával ismét hozzánk került az előny (33-32). A negyed végére sikerült kiegyenlíteniük (40-40).

A szünet után a vendégek szerezték az első kosarat, ám Cseh Botond és Olasz Ádám dupláival a 25. percben már öt ponttal vezettünk (48-43). Ekkor egy picit még visszajöttek a szigetszentmiklósiak, Kelemen Ádám, Medve Máté és Andrássy pontjaival azonban a 27. percre hét pontosra nőtt az előnyünk (52-45). A csata azonban folytatódott, a vendégek rendre szépítettek, nem engedték, hogy meghatározó előnyhöz juthassunk. Az utolsó két perc azonban egyértelműen a miénk volt, Medve triplájával, és Andrássy duplájával kilenc pontos vezetéssel zártuk a negyedet (59-50).


Olasz Ádám (22) a BKG-s védők gyűrűjében igyekszik pontot szerezeni

Az előny úgy tűnik megnyugtatta kosárlabdázóinkat, Fekete három pontosával a negyedik negyed elején végre tíz pont fölé nőtt az előnyünk (62-50), a 34. percre pedig már tizennyolcra (70-52). A vendégek ezt követően triplákkal kezdtek operálni, s ennek köszönhetően tízre sikerült visszajönniük (74-64). Farkas, Olasz és Takács sem várt sokáig a válasszal, s kevesebb mint három perccel a meccs vége előtt ismét tizenkilenccel vezettünk (83-64). Az utolsó pillanatokban itt is, ott is esett kosár, ám a lényegen ez már nem változtatott, fontos mérkőzést nyertek akadémistáink, ráadásul megnyugtató különbséggel.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak. A második félidőben mutatott jó védekezésünk volt a mai győzelem kulcsa. Most egy picit kiélvezzük a sikert, majd megkezdjük a felkészülést a következő mérkőzésre.”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző


Hirdetések