Gy. Szabó Csilla, 2024.01.20. | Kosárlabda

Nem sikerült a ceglédiek ellen mutatott remek formánkat átmenteni a soproni, szombat esti vendégszereplésünkre. A Vasas Akadémia élvonalbeli női csapatának mestere, Milos Pavlovic szerint, tanulni kell ebből a vereségből, szerencsére nem a korábbi Európaliga-győztes ellen reméltek győzelmet.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 11. forduló.

Sopron Basket – Vasas Akadémia 95-35 (29-14, 29-2, 17-8, 20-11)

Sopron: Sitku (15/3), Turner (7/3), Mompremier (12), Fegyverneky (2), Brooks (11/3). Csere: Varga (16/6), Böröndy (14/6), Kókai (3), Papp (9), Jevtovic (6).

Vasas: Taylor (4), Allen (4), Madár E. (6), Gelei (4), Salamon. Csere: Budácsik, Jáhni (11/3), Szerencsés (2), Tóth (1), Madár K. (1), Boros (2), Kádár.


A Cegléd ellen idegenben aratott győzelmet követően Sopronba látogatott női élvonalbeli együttesünk. A korábban egyeduralkodó, Európaliga-győztes együttes jelenleg a hatodik helyet foglalja el a bajnokságban, így közvetlenül előttünk áll a pontvadászatban. Ennek ellenére a házigazdák voltak a találkozó favoritjai.

A soproniak magabiztosan kezdtek, bár az első percekben Myah Taylor és Gelei Karola kosaraival igyekeztünk tartani magunkat. Fegyverneky Zsófiék azonban a lelkesedésüket idén sem veszítették el, és az 5.perc végén már tizenöt ponttal vezettek, nem sokkal később pedig már hússzal (29-9).  Jáhni Zsófia triplájával, majd két értékesített büntetőjével sikerült ebből a negyed végén ötöt faragni.

A második negyed elején a soproniak gyorsan reagáltak a pillanatnyi megingásra, sőt, a 16. percben már huszonhat ponttal (40-14), a 18. elején pedig harminckettővel vezettek (48-16). Ezt követően azonban nem sikerült kosarat szereznünk, a dobószázalékunk 19,4%-ra csökkent, miközben a hazaiak 60%-kal értékesítették a helyzeteiket. Mivel Szerencsés Tamara kosarán kívül többet nem is szereztünk ebben a játékrészben, a szünetre negyvenkét pontos hátránnyal vonulhattunk (58-16).

A szünet után sem változott a játék képe, a 24. percben Jacaira Allen révén szereztük az első kosarunkat, ám ekkor már negyvenhat ponttal vezettek a soproniak (64-18). A folytatásban Madár Eszter, Jáhni és Boros Berta volt eredményes, a negyed végére azonban így is ötvenegy pontra vezettek a házigazdák (75-24).

Az utolsó negyedben Jáhni, Madár Kata és Tylor szerzett pontot a részünkről, miközben a soproniak tovább növelték előnyüket, a 37. percben alakult ki az addigi legnagyobb hatvan pontos (89-29) különbség a két csapat között, amely kisvártatva tovább növekedett (91-29). Allen és Madár Eszter kosarai révén némileg szépítettünk, de így is hatvan pontos vereséget szenvedtünk.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ez volt a legrosszabb teljesítményünk, amióta a Vasas kispadján ülök. Gratulálok a Sopronnak, a játék minden elemében sokkal jobbak voltak nálunk! Ma úgy éreztem, mintha egy másik sportágban eddzenénk, majd kiállnánk kosárlabdázni. Vannak ilyen napok, előfordulhatnak hasonló meccsek, s talán még jobb is, hogy ez ma történt meg. Ki kell elemeznünk a mérkőzést, de hiányoltam a motivációt, a ránk jellemző harcos hozzáállást. Ma nem a valódi arcunkat mutattuk. Remélem, a jövőben sokkal jobb teljesítményt nyújtunk.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

Gratulálok az ellenfélnek, az egész mérkőzésen nagyon jól játszottak. Mi már az első percben teljesen elveszítettük önmagunkat. Sem védekezésben, sem támadásban nem teljesítettünk az elvárásoknak megfelelően. A TFSE elleni meccsig mindenképpen ki kell javítani a hibákat. Talán jó is, hogy ezek ma jöttek ki, látjuk, hogy sok mindenen kell dolgozni és jóval pontosabban kosárlabdázni.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések