Nagy Dániel, 2024.01.16. | Kézilabda

Az esztendő első bajnokija következik szerda este: nem utazunk messzire, az FTC otthonában vendégeskedünk az NB I 12. fordulójában.

NB I, 12. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria–Vasas SC
január 17., 18:00
Budapest, Elek Gyula Aréna

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport Kézi élő Youtube-csatorna; a belépőjegyekkel kapcsolatban a bővebb infók itt érhetők el.


Négymeccses veretlenségi sorozat szakadt meg 2023 utolsó előtti napján, a legutóbbi bajnokinkon, amikor a Budaörs otthonában két góllal maradtunk alul. Ennek ellenére nem panaszkodhattunk az őszi félévre, sőt! Ötödikként, a Váccal azonos pontszámmal (10) fordultunk rá 2024-re.

Az esztendő első bajnokiján nem vár ránk könnyű feladat, és akkor finoman fogalmazunk: a mezőny egyetlen hibátlan együtteséhez látogatunk, az FTC-hez, amely eddig mind a 11 mérkőzését behúzta az NB I jelenlegi kiírásában. A fővárosiak már három tétmeccsen is pályára léptek idén, az Alba Fehérvárt idegenben győzték le, a Bajnokok Ligájában viszont nem tudtak nyerni, előbb a Herning-Ikasttal játszottak döntetlent, múlt szombaton pedig kikaptak az Esbjergtől.

„Vegyes érzéseim vannak a meccs előtt. A bajnoki évad ezen része a lebonyolítás szempontjából nem a legszerencsésebb, december végén még játszunk, majd újra csak rá bő fél hónapra, ráadásul olyan ellenféllel találkozunk, amely idén már a negyedik összecsapására készül. Ők jobban játékban vannak, ez nem kérdés, mi pedig minél hamarabb vissza akarunk rázódni a bajnoki menetrendbe. Elsősorban részcéljaink vannak, de nem feltett kezekkel futunk ki a pályára. Furcsán hangozhat, de talán túl jó is a hangulat a csapatnál – ez pozitívum, de nem szabad, hogy a koncentráció rovására menjen. Erre nagyon odafigyelünk” – mondta az összecsapás előtt vezetőedzőnk, Konkoly Csaba.

A meccs kapcsán irányítónk, Juhász Fanni is megosztotta velünk a gondolatait.

„Az év első bajnokija következik, ami sosem könnyű, ráadásul idegenben kezdünk; nehéz mérkőzésre számítok. A Fradi ellen sosem egyszerű, tele van klasszis, sztárjátékossal, mi viszont ugyanúgy készülünk ellenük is, próbáljuk a saját játékunkat a pályára vinni. Szeretnénk minimálisra csökkenteni a technikai hibákat; a lényeg, hogy mindenki felszabadultan tudjon játszani.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések