Jenkei Dániel, 2024.01.15. | Vívás

Elkezdődött a 2024-es év Szilágyi Áron számára, méghozzá éremmel, hiszen bronzot nyert a születésnapján a tuniszi GP-n. Emellett szintén elismerésre méltó volt az ifjú Spiesz Anna főtáblás szereplése.

1. Colin Heathcock (USA), 2. Fares Ferjani (Tunézia), 3. Szilágyi Áron (Magyarország) és Sandro Bazadze (Georgia).

Változik a világ és a kardvívás, a fenti, nem túl szokványos dobogós leosztás lett a hétvégi tuniszi kard GP vége.

A versenynapon a 34. születésnapját ünneplő Szilágyi Áron is megjegyezte, hogy bizony, jönnek a fiatalok. A győztes Heathcock mindössze tizennyolc éves, ő győzte le Áront az elődöntőben, és rá valószínűleg Párizsban is figyelni kell majd nagyon az olimpián. A tunéziai Ferjani ugyan "már" 26 éves, ami azért szintén nem matuzsálemi kor, de őt a hazai pálya is erősen megdobhatta ezen a vasárnapon.

A lényeg azonban számunkra, hogy háromszoros olimpiai bajnok klasszisunk képvseli az állandóságot a mezőnyben, és az elődöntőig nagyon magabiztosan menetelve, éremmel tudta kezdeni a roppant fontos 2024-es évet.


fotók: FIE

 

A fiatal Rabb Krisztiánnak ezúttal nem jött össze a főtábla, nem úgy, mint a hölgyeknél Spiesz Annának, aki előtt abszolút le a kalappal, hiszen ő ott volt a hatvannégy között, sőt egy további asszót is tudott nyerni, így végül 27. lett. Katona Renátának ugyanitt a 71. pozíció jutott.

 

Utánpótlásban is születtek nemzetközi érmek az utóbbi napokban Európaszerte: a vasasos Fabó Ákossal felálló kadet kardcsapat Barcelonában lett harmadik európai körversenyen. Pozsonyban pedig egy hasonló viadalon Antal Máté szerzett bronzérmet párbajtőr egyéniben, szintén kadetkorosztályban.


fotók: hunfencing


Hirdetések