Gy. Szabó Csilla, 2024.01.14. | Kosárlabda

Idegenben is legyőztük a Ceglédet, ráadásul az őszi első meccshez hasonlóan, ismét egy fantasztikus harmadik negyed révén. A tizenöt pontos győzelem idei negyedik sikerünk volt a női élvonalban.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 17. forduló.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 60-75 (21-19, 8-11, 14-34, 17-11)

Cegléd: Shematsi (14/12), Barnai (11), Czank (9/6), Carr (9), Horváth (2). Csere: Szirony (6/6), Rakita, Farkas (7/3), Kovács (2), Szerelem-Kobolák.

Vasas: Taylor (17/3), Madár E. (6), Allen (16/3), Gelei (6), Salamon (4). Csere: Budácsik (9/3), Tóth (4), Szerencsés (3/3), Jáhni (8/6), Boros (2), Kádár, Madár K.


A bajnoki pontvadászat utolsó helyezettje ellen lépett női élvonalbeli együttesünk pályára vasárnap este Albertirsán. Az előrehozott 17. fordulónak óriási tétje volt számunkra, hiszen a kötelező győzelmek között tartottuk számon. Bő egy hónappal ezelőtt, Pasaréten, egy fantasztikus harmadik negyed nyomán, mi voltunk a jobbak, ám azóta egy amerikai irányító érkezett Ceglédre. Nálunk is voltak változások, a sérültek felépültek, Jacaira Allen révén pedig mi is erősödtünk.

Az első negyed ennek megfelelően nagy csatát hozott, amelyben fej-fej mellett haladt a két együttes. Myah Taylor révén akadémistáink szerezték az első kosarat, amire a házigazdák azonnal válaszoltak, ahogy Salamon Zsófia duplájára is. Madár Eszter a 4.perc közepén egyenlített (6-6), vezetéshez azonban csak kicsit később jutottunk, majd a megszerzett három pontos előnyt nem tudtuk megtartani. A negyed végén Szerencsés Tamara triplájával eggyel voltunk jobbak a ceglédieknél, ám ők is gyorsan szereztek egy hárompontost, s így két pontos hátrányban zártuk az első játékrészt.

A második elején tovább növelték előnyüket a házigazdák, több mint négy percre volt szükségünk, hogy az első kosarat megszerezzük Taylor révén. Ezt követően azonban felpörögtek az események, Gelei értékesítette a javára megítélt büntetőket, majd Allen, Taylor és ismét Allen volt eredményes, amivel ki is egyenlítettünk (28-28). A ceglédiek azonban 9 másodperccel a szünet előtt büntetővel jutottak egypontos előnyhöz, amelyre Allen bravúrosan válaszolt egy betöréssel. Ezzel mi vonulhattunk a félidei pihenőre minimális vezetéssel (30-29).


A magabiztos győzelem ellenére meg kellett küzdenünk a sikerért Albertirsán

A szünet után óriási lendülettel kezdtek akadémistáink, kevesebb mint három perc leforgása alatt tizenegy pontot szerezve szinte állva hagyták a ceglédieket (41-29). A 27. perc végére, Budácsik Dorottya és Allen találataival alakult ki az addigi legnagyobb tizenkilenc pontos vezetésünk (55-36). A negyed végén Boros Berta és Jáhni Zsófia is bekapcsolódott a pontgyártásba, utóbbi triplájának köszönhetően először léptük át a húszpontos előnyt (62-41).

A negyedik negyed elején Jáhni újabb távolijával huszonnégy pontosra nőtt a vezetésünk. A folytatásban ez szép lassan fogyatkozni kezdett, ám Allen és Taylor kosarai révén kellő távolságban tartottuk ellenfelünket, s végül tizenöt pontos győzelmet arattunk. Ismét egy fantasztikus harmadik negyednek köszönhettük a sikert, éppen úgy, mint a ceglédiek elleni pasaréti első találkozón.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nálunk is van új játékos, akit be kell építeni, illetve olyan, aki sérülés után tért vissza, kell még egy kis idő, hogy mindenki magabiztosan mozogjon a helyén. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, de a harmadik negyedben megmutattuk, hogyan kéne játszania ennek a csapatnak. Remélhetőleg a későbbiekben hasonló mentalitásban tudjuk folytatni.

Myah Taylor, a Vasas Akadémia játékosa:

Nagyon erős meccs volt, sokat készültünk, az edzőnk pedig keményen hajtott minket. Felkészültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy a harmadik negyed nagyon fontos lesz. Így kell dolgoznunk a folytatásban is, ugyanilyen energiákkal, ez egy igazi csapatgyőzelem volt.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések