2013.02.16. | Ökölvívás
Nem szakadt meg a „hagyomány” az 57. Bocskai István emlékversenyen sem, a kontinensbajnok Bacskai Balázs már ötödik éve nem talál legyőzőre ezen a rangos versenyen.

Ebben az esztendőben négyen képviselték a Vasast, ezen az óriási hagyományokra visszatekintő versenyen. Bacskai Balázs és Fodor Milán révén két érmet hoztunk haza, de Berna Dávid és Szimler Áron sem vallott szégyent.

Bacskai Imre

 Bacskai Imre, a Vasas-Süllős vezetőedzője így értékelte tanítványai szereplését:
- Kifejezetten elégedett vagyok minden versenyzőmmel. Sokszor látszott a verseny során, hogy nekünk még többet kell tennünk a pontokért, mint a többieknek, de ezt a nyomást is elbírtuk és jól szerepeltünk. Bacskai Balázs ugye zsinórban ötödször nyerte meg a Bocskai-emlékversenyt, ráadásul a legjobb magyarnak is megválasztottak. Az pedig a hab volt a tortán, hogy a csapatversenyt is mi nyertük meg. Utólag is úgy látom, hogy nagyon jó tett nekünk a kubai edzőtábor, ahol tíz napig csak a bokszról szólt az élet.
Szimler Áron számára a tisztes helytállás volt a cél. Nagyon szorgalmas bokszoló, de kevés lehetősége van nemzetközi versenyeken indulni, így ez most egy remek lehetőség volt számára. Szoros meccset vívott az orosz ellenfelével, és bár kikapott, meg voltam vele elégedve.
Berna Dávid szintén egy orosz versenyzőt kapott az első meccsén, szóval nem volt szerencséje. Az első menetet jól kezdte, azóta visszanéztük videón, és sokkal többet talált, mint az ellenfele, de ez mégsem látszott a pontokban. A harmadik menet elején aztán megintették, innentől kezdve pedig kicsit elveszítette a fejét. Végül vesztesnek hozták ki, pedig én határozottan azt gondolom, hogy nem kapott ki.

Fodor Milán
Fodor Milán

Fodor Milán fehérorosz fiú ellen kezdett. Végig szépen bokszolt, sokszor megelőzte ellenfelét, sok pontot is szerzett és megérdemelten nyert. Hasonló volt a helyzet utána a horvát riválisával, hiszen őt is simán legyőzte. Ezután következett a magyar házi meccs az olimpikon Varga Miklóssal. Róla tudni kell, hogy Debrecenben hatalmas helyi kedvenc, így nehéz lett volna megverni abban a környezetben. Ez végül nem is sikerült, elég sima meccs lett a pontok alapján, ennél szerintem Milán szorosabbá tette ezt a meccset. A harmadik negyedet például egyértelműen ő nyerte érzésem szerint.
Végül pedig ejtsünk szót Bendzsiről, aki egy moldávval kezdett, és csak egy ponttal nyert, de igazság szerint nem volt ennyire szoros ez a meccs. Az volt a helyzet, hogy hiába ütött, nagyon kevés pontot kapott. Emiatt kicsit el is durrant a feje, és a harmadik negyedben kifejezetten fegyelmezetlen volt. Ezt azonban sikerült átbeszélni, így a következő körben a szlovén ellenfele nem is bírta végig, le kellett léptetni. Utána egy erős szlovák srác következett, ahol Balázs okos boksszal egyértelmű győzelmet aratott. A döntőben pedig egy kazah bajnoki harmadikkal bunyózott. Ez a náció uralja ezt a súlycsoportot, így nagyon nagy szó, hogy egy hatalmas meccsen le tudta győzni és ezzel megnyerte a versenyt.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Bacskai Balázs:
- Fontos volt számomra ez a győzelem, hiszen rangos nemzetközi versenyt sikerült megnyernem. Ráadásul egymás után ötödszörre, ez pedig egy olyan rekord, amit nehéz lesz szerintem túlszárnyalni. Az önbizalmamnak is jót tett a siker, hiszen újra képes voltam megverni olyan bunyósokat, akik a világ élmezőnyébe tartoznak. Az első, Puscas elleni meccsem ettől függetlenül elég fura élmény volt. Igyekeztem a mostanában edzéseken gyakorolt, tiszta bokszomat csinálni, és úgy éreztem, minden rendben van, hiszen alig kaptam ütést és végig uraltam a meccset. Ehhez képest, a harmadik menet közepén bekiabáltak, hogy a pontok alapján el is veszíthetem. Na ettől teljesen megzavarodtam,és az a menet tényleg el is ment, de végül valahogy sikerült kiharcolni a pontozóknál is a győzelmet.
Ezután kellett egy nap, mire helyrejöttem mentálisan. Utána minden simább volt, majd jött a kazah Nurszultanov elleni meccs. Róla tudni kell, hogy hatalmas termetű bokszoló, harminc-negyven centivel hosszabbak a karjai, mint nekem. Az első menetet elvesztettem, de utána egyenlítettem, a végén pedig minden mindegy alapon mentünk mindketten. Rengeteg ütés volt, de a fantasztikusan tomboló közönség belevitt a győzelembe. Hatalmas élmény volt ez nekem, és azt hiszem, pont ilyen meccsekre van szükségem az Eb-re és vb-re való eredményes felkészüléshez.

dan    
fotó: Doba István    

Bacskai Balázs
Bacskai Balázs

 


Hirdetések