2013.02.14. | Birkózás
Az elmúlt hétvégén női és férfi szabadfogású rangsorversenyre került sor a Vasas SC tavaly decemberben átadott edzőcsarnokában.

A Puebla Kupa néven zajló viadalon az érmeken túl, a támogató cég által az egyes súlycsoportok győztesei számára felajánlott étkezési utalványokért is folyt a küzdelem. Négy szőnyegen, hiszen a nagyszámú nevező miatt az előzetesen tervezett három mellett, még egy újabb küzdőteret is be kellett vetni.

A kadet korosztályú fiúk kezdtek legelőször, a nyolcvan főt számláló mezőnyben jól teljesítettek a Vasas fiataljai, hiszen Ferencz Gábor aranyérmén túl, még négyen állhattak fel a dobogóra az eredményhirdetéskor. Mesterük Illés Gergely is elégedett volt velük, ahogy elmondta, kisebb figyelmetlenségektől eltekintve jól teljesítettek a fiúk.

Godó Kitti, Forgó Fruzsina, Barka Emese, Torma Zita
Godó Kitti, Forgó Fruzsina, Barka Emese, Torma Zita

A felnőtt nők szűk mezőnyében, három külföldi próbálkozó mellett tizenhat magyar hölgy lépett szőnyegre. A vasasosok mérlege meglehetősen impozáns volt, hiszen a végelszámolásnál három arany- és egy bronzérem jutott nekünk, Barka Emese, Forgó Fruzsina és Godó Kitti nem talált legyőzőre. Persze ahogy Bódi Jenő szakosztály-igazgató is megjegyezte, ennél valószínűleg nehezebb erőpróbák is várnak majd rájuk az év folyamán.

Wöller Gergely, Szabó Mihály, Turbucz István
          Wöller Gergely, Szabó Mihály, Turbucz István     (fotó: Doba István)

A férfiaknál hatvankilencen mérlegeltek a március végi grúziai Európa-bajnokságra válogatónak számító viadalra. A Vasas birkózóinak létszámát betegségek és sérülések rostálták meg, így a tervezettnél kevesebben tudták hazai környezetben megmutatni pillanatnyi tudásukat. Wöller Gergely viszont erre a versenyre jött haza Finnországból, és éppen egy északi tanítványa ellen vívta a döntőt, sikerrel. A 96 kg-os Szabó Mihály az elődöntőben az aktuális magyar bajnokot múlta felül, ám fináléra már nem tudta összeszedni magát, így neki ezúttal a második hely jutott. 
Az összképpel Ubránkovics Csaba ezúttal kevésbé volt elégedett, Bódi Jenő elmélete szerint pedig a csúcsok után mindig következnek hullámvölgyek is, az OB és a CSB sikerei után kellett ez a „pofon” ahhoz, hogy az elkövetkezendő kihívásokra mindenki összekapja magát.

Eredmények:
Puebla Kupa – felnőtt férfi, női és kadet szabadfogású rangsorverseny

kadet:
1. Ferencz Gábor (46 kg)
2. Gelencsér Barnabás (69 kg)
3. László József (50 kg)
3. Galajda Norbert (54 kg)
3. Kemény Dávid (63 kg)
5. Sztéhló Zoltán (85 kg)

férfiak:
1. Wöller Gergő (66 kg)
2. Szabó Mihály (96 kg)
4. Turbucz István (55 kg)
5. Németh István (66 kg)
5. Adamecz József (96 kg)

nők:
1. Barka Emese (55 kg)
1. Forgó Fruzsina (63 kg)
1. Godó Kitti (67 kg)
3. Torma Zita (63 kg)


Hirdetések