Nagy Dániel, 2023.12.29. | Kézilabda

Az év utolsó bajnokija jön szombaton, a Budaörs otthonában játszunk az NB I 10. fordulójában.

NB I, 10. forduló

Moyra-Budaörs–Vasas SC
december 30., 17:00
Budaörs, Városi Sportcsarnok

A találkozót élőben közvetíti az MKSZkezilabda Youtube-csatorna; a belépőjegyekkel kapcsolatban a bővebb infók itt érhetők el.


Remek félévet zár szombat délután a kézilabdacsapatunk, amely már biztosan a tabella ötödik helyéről várja majd 2024-et. A lányok a néhány napos karácsonyi pihenő után hamar visszatértek a csarnokba, hogy felkészüljenek a Budaörs elleni, idegenbeli bajnokira.

Nem vár könnyű összecsapás ránk, ellenfelünk mögöttünk három ponttal lemaradva, a nyolcadik helyen érkezik; együttesükben számos rutinos játékost találunk, mint például a magyar válogatottban a decemberi vb-n is szerepet kapó Debreczeni-Klivinyi Kinga. A budaörsiek a bajnokságban rossz sorozatban vannak, legutóbbi négy meccsüket elveszítették, igaz, ezalatt találkoztak a Győrrel, a Debrecennel és a Ferencvárossal is, legutóbb pedig a Fehérvártól kaptak ki. Velük ellentétben mi megőriztük a veretlenségünket az utóbbi négy körben, a cél pedig nem lehet más, mint ponttal, pontokkal búcsúzni 2023-tól.

„Nehéz meccs lesz, nem lehet tudni, hogy a szünet és a karácsony mennyire zökkentett ki minket; bízom benne, hogy pozitívan hatott rájuk, sikerült mindenkinek feltöltődni. Ez persze a másik oldalon is meglehet. Remélem, hogy a félév során bemutatott alap motiváltsági szintet tudjuk hozni, hogy harcos, küzdős csapatként bizonyítsunk. Rutinos együttes a Budaörs, amely ellen minden elemnek össze kell állnia, hogy sikerünk legyen. Nálunk harcedzettebbnek számítanak az NB I-ben, de meg akarjuk mutatni a csapatunk erejét” – mondta az összecsapás előtt vezetőedzőnk, Konkoly Csaba.

A meccs kapcsán balszélsőnket, Fodor Nesztát kérdeztük.

„Remekül telt a karácsony, jó volt a családdal együtt lenni, feltöltődni; szerintem ez plusz löketet ad nekünk a hétvégi meccs előtt. Nehéz összecsapásra számítok, de ha összefogunk és csapatként küzdünk, el tudjuk hozni a két pontot. Nagyon várjuk a szurkolóinkat is, hiszen a támogatásuk nélkül nehezebben tudtuk volna behúzni az eddigi győzelmeinket.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések