2013.02.04. | Vívás
Rendkívül eredményesen szerepeltek a Vasas fiataljai a junior és kadet korosztályú párbajtőrözők egyéni országos bajnokságán.

Párbajtőr szakágunk utánpótláskorú versenyzői – Halla Péter, valamint szakembertársai, Németh Árpád, Márka István és Fridvalszky Ádám tanítványai – az utóbbi években egyre több és több versenyen bizonyítják, remek munka folyik Pasaréten. A Kovács Pál vívóteremben példaképekben sincs hiány, hiszen nap nap után olimpiai bajnokok és világversenyek érmesei fordulnak meg ott. Közülük Kulcsár Győző mesteredző, élversenyzői, Szász Emese, Antal Edina irányítása mellett a kicsik képzésébe is besegít.

Halla Péter, Bányai Zsombor
Halla Péter és Bányai Zsombor

A kadet korcsoportos, tizenhat éves Bányai Zsombor nemcsak korosztályában bizonyított a közelmúltban, hiszen például decemberben a felnőttek között is bronzérmes lett az országos bajnokságon. Kortársai között így egyértelműen a bajnoki arany várományosának számított, és azt egyetlen szorosabb asszó kivételével, magabiztos győzelmek sorozatával meg is szerezte. Remekelt Buta Levente is, aki harmadik lett. Mindennél többet elmond a vasasos fiúk erejéről az a tény, hogy Fenyvesi Csaba és Bús Dániel is a legjobb nyolcig jutott. Ezt két lány, Nyikos Zsófia és Szőke Sára is elmondhatta magáról, így joggal lehettek elégedettek ők is magukkal.

Fenyvesi Csaba, bányai zsombor, Buta Levente, Bús Dániel
Fenyvesi Csaba, Bányai Zsombor, Buta Levente, Bús Dániel

Halla Péter:
- Nagyon örülünk, és büszkék vagyunk az elért eredményekre. Elégedettséggel tölt el, hogy masszív, kiegyensúlyozott gárdánk van, amit bizonyít, hogy a kadet fiúknál négy tanítványunk volt döntős. 
Bányai Zsombor eddigi „előélete” alapján a fő esélyes volt. Nem könnyű ilyen fiatalon ezzel a teherrel vívni, a második napra, a junior versenyre, elsősorban fejben kicsit elfáradt. Persze ezt nem szemrehányásnak szánom, hiszen szeptember óta gyakorlatilag mindig hozta magát amikor kellett. A többiek közül Buta Levente számára a korosztályos világversenyekre való kijutás szempontjából bírt nagy jelentőséggel ez a jó szereplés, Fenyvesi Csaba most összeszedte magát, eddig elég ingadozó volt a teljesítménye, míg Bús Dániel hetedik helye igazi meglepetés volt. A lányok közül Nyikos Zsófi rendszeresen hozza a döntőt, egy pici hiányzik neki ahhoz, hogy egyszer végre már előbbre lépjen, de eljön majd ez az idő is. Szőke Sára szintén a meglepetés kategória, hiszen ő még csak serdülőkorú, és még ott sem vívott döntőt eddig. 

Több fotó>>

Eredmények:
junior fiú:
  7. Fenyvesi Csaba
  8. Buta Levente
10. Blaskovics Bence
11. Garzó Zsombor
18. Bányai Zsombor
33. Bús Dániel
34. Khell Bendegúz
47. Berta Botond
53. Lóránd Ádám
65. Ujj Zoltán

junior leány:
  7. Nyikos Zsófia
14. Posovszky Tímea
20. Csonka Valéria
32. Csomós Flóra
36. Rudolf Szonja
41. Rékassy Luca
52. Várhegyi Sára
59. Szilágyi Anna

kadet fiú:
  1. Bányai Zsombor
  3. Buta Levente
  5. Fenyvesi Csaba
  7. Bús Dániel
16. Berta Botond
31. Lóránd Ádám
50. Ujj Zoltán
79. Lénárd Vince

kadet leány:
  5. Nyikos Zsófia
  6. Szőke Sára
  9. Csonka Valéria
28. Pleesz Hanna
30. Gilányi Dóra
32. Rékassy Panka
50. Pleesz Ráchel
52. Dávid Eszter
54. Várhegyi Eszter
55. Tkálecz Virág
57. Gönczi Lili
60. Török Zsófia


Hirdetések