Jenkei Dániel, 2023.12.19. | Vízilabda

Több bravúros eredmény is született Vasas-szemszögből az országos kiemelt bajnokságok év végi meccsein. A vezetőedzőkkel értékeltünk szokás szerint.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 10. forduló
KSI-Vasas 7-10 

Gólszerzőink: Szűcs L. (3), Bebők B. (2), Orsós R., Tóth M. Z., Kovács B., Básity M., Tasi D.

11. forduló
Vasas SC-Szeged 6-8

Gólszerzőink: Szűcs L. (2), Tasi D. (2), Tóth M. Z., Ragács B.

12. forduló
Vasas SC-DVSE 19-5

Gólszerzőink: Tóth M. Z. (4), Peőcz Á. (3), Orsós R. (3), Kovács B. (2), Szűcs L. (2), Básity M. (2), Ragács B., Bebők B. Vida Z.

13. forduló
UVSE-Vasas SC 15-14 (büntetőkkel)

Gólszerzőink: Ragács B. (4), Tasi D. (3), Peőcz Á. (3), Orsós R. (2), Szűcs L. Tóth M. Z.


fotók: Vasas WP Junior


Bóbis Máté, vezetőedző: - Összességében azt tudom mondani, hogy játékban előrébb járunk, mint az eredményességben. Ebben benne lehet az is, hogy mostanában ritkán voltunk komplettek, de egyébként is úgy gondolom, hogy a szezon második felében kell majd igazán a toppon lennünk. Építgetjük a játékunkat, ami még sokszor hullámzó, főleg azért, mert a húzóembereink nem tudnak mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Az UVSE ellen is körülbelül az ötven százalékát hoztuk a tudásunknak, végig kapaszkodnunk kellett. Ha így nézem, akkor az egy pontnak örülhetünk. A DVSE ellen hoztuk a kötelezőt, többen is tudtak élni a lehetőséggel azok közül, akik eddig kevesebbet játszottak. A Szeged abszolút topcsapat ebben a bajnokságban, de jó meccset tudtunk velük is játszani, amit egy-két extra teljesítmény döntött el az ellenfél javára. A stabil védekezésünk viszont tetszett. A KSI pedig ugyan idén nem képviseli a megszokott játékerőt, de mindig nagy fegyvertény ellenük nyerni, végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerült abszolválni azt a feladatot.


Országos Serdülő, 10. forduló
KSI-Vasas 20-8

Gólszerzőink: Vida Z. (2), Hudvágner M., Szabó D., Pádár B., Nagy L., Gőgh B., Dimech L.

11. forduló
Vasas SC-Szeged 6-9

Gólszerzőink: Dimech L. (2), Vitéz L., Nagy L., Szűcs M., Gőgh B.

12. forduló
Vasas SC-DVSE 19-7

Gólszerzőink: Szabó D. (4), Halmos Zs. (2), Vida Z. (2), Dimech L. (2), Hudvágner M. (2), Szűcs M. (2), Busch L. (2), Erdő R., Fehér B., Vitéz L.

13. forduló
UVSE-Vasas SC 16-9

Gólszerzőink: Nagy L. (3), Halmos Zs. (2), Vitéz L., Hudvágner M., Vida Z., Busch L.


 

Homonnai Dániel, vezetőedző: - Ebből a négy meccsből a KSI-t azért választanám külön, mert ők más erőt képviselnek, és reális volt az a különbség, ami igazából már az első negyedtől kezdve kijött a két csapat között. A Debrecen ellen mi voltunk olyan helyzetben, hogy elvárt és kötelező volt a győzelem, ez sikerült is. Az UVSE ellen bravúr kellett volna ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, viszont a Szeged elleni vereséget nagyon sajnálom. Az egy nyerhető meccs volt lett volna számunkra, ez volt a szezonban a második ilyen esély, amit elszalasztottunk. Most mindenkinek jól fog jönni a pihenő, átbeszéljük, kielemezzük az őszt, majd lesz nagyjából három hetünk alapozni. Van még az alapszakaszból is meccs, összességében az a célunk, hogy kijavítsuk eredményesség szempontjából az őszi nem várt vereségeinket. 


Országos Gyermek Bajnokság, 10. forduló
KSI-Vasas 5-4

Gólszerzőink: Gőgh B. (3), Gortva D.

11. forduló
Vasas SC-Szeged 13-12

Gólszerzőink: Palov A. (3), Gőgh B. (3), Papp B. (2), Tábori B. (2), Pjéter Á., Győri M. L., Gortva D.

12. forduló
Vasas SC-DVSE 16-3

Gólszerzőink: Palov A. (5), Papp B. (4), Győri L. (2), Tábori B., Gortva D., Hámori Cs., Pjéter Á., Pásár B.

13. forduló 
UVSE-Vasas SC 10-8

Gólszerzőink: Palov A. (4), Papp B. (3), Gortva D.


Takács Bálint, vezetőedző: - Az UVSE a bajnokság papíron legerősebb csapata, mi pedig három meghatározó játékosunk nélkül szálltunk vízbe. Ezt a helyzetet mentálisan a saját javunkra tudtuk fordítani, és nagyon profi, fegyelmezett módon játszottunk, végig meccsben tudtunk lenni, és bár a végén kikaptunk, maximálisan büszke vagyok a játékosaimra. A DVSE elleni egy kötelező feladat volt, de ott is sikerült motivációt találni, hiszen a kapott góloktól függően ígértem be a következő heti úszásadagot. Ez működött, mert a játékosok maximálisan komolyan vették a meccset. A Szeged ellen a Komjádiban nem játszottunk jól, lassú, fásult, pontatlan vízilabdát mutattunk, így nem volt meglepő, hogy a meccs nagy részében futottunk az eredmény után. Az utolsó fél negyedben viszont helyén volt a szívünk, háromgólos hátrányból fordítottunk, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. A KSI elleni meccs kapcsán pedig többen kérdezték tőlem, hogy elírás történt-e a szövetség honlapján, nem hitték el az 5-4-es végeredményt. Pedig így történt, azt hiszem, nagyon ritka, hogy ezt a KSI-t valamelyik csapat öt gólon tudja tartani, pláne úgy, hogy lefordulásból nem tudtak betalálni. Ehhez nagyon komoly fegyelem és összpontosítás kellett, emiatt a támadásra kevesebb energiánk maradt, de ez mindenképpen komoly teljesítmény volt. Úgy gondolom, a bajnokság eddigi részében elértük, hogy most már senki sem ugrik ellenünk úgy vízbe, hogy könnyű meccsre számít. A folytatásban több meccsünk lesz idegenben vidéken, az elsődleges cél azokat megnyerni. 


Hirdetések