2013.01.25. | Vívás
A korosztályos versenyek után a felnőtt korú vívók számára is elkezdődtek a nemzetközi megmérettetések.

A női párbajtőrözők idei első világkupaversenyén Katarban Szász Emese a negyeddöntőig jutott. A dohai viadalon francia, olasz és észt ellenfél legyőzése után a román Branza búcsúztatta őt a legjobb nyolc között, és végül a hetedik helyen rangsorolták az eredménylistán.

Szász Emese
                                                                                      fotó: Doba István (archív)

A férfi kardozók az esztendőt hagyományosan a bulgáriai Plovdivban kezdik. Idén ketten képviselték a Vasast ezen a vk-viadalon. Iliász Nikolász két értékes skalpot begyűjtve, a német Hartung és honfitársa Lontay Balázs legyőzése után a nyolcaddöntőben, a későbbi győztes orosz Ibragimovtól kapott ki 15-11-re, és legjobb magyarként a tizenhatodik helyen végzett. Nemcsik Zsolt a főtáblán egy győzelem után, az olasz Ochiuzzi-val szemben búcsúzott.

Szabó Bence MOB-főtitkárrá választása után, Iliász Nikolász, valamint mint Szatmári András és Csaba Márton Bence felkészítésébe bekapcsolódott a Vasas egy másik szakembere, az utánpótlásedző Riba Ferenc is:
- Azt gondolom a gyakorlások során én is tudok új tudok impulzusokat adni Nikonak, hiszen van némi különbség Szabó Bence és az én felfogásom között, ám akivel így szerintem nagyon jól kiegészítjük egymást az edzői munka során. Max Hartung legyőzése kétségkívül nagyon szép siker, de csak egy nagyon apró lépcsőfok azon az úton, amelynek a végcélja a szűk nemzetközi elit. Alázat, munka, szerénység. Ezeknek a szavaknak a fontosságát próbálom a fiúkba sulykolni, és örömmel látom vevők rá. Komoly feladatok várnak rájuk az idén, van miért dolgozniuk.
Szerencsére az utánpótlással sincsen gond, Szilágyi Áron sikere után hihetetlenül népszerűvé vált a vívás. Mindig is jártam év elején toborozni az iskolákba, ám idén kis túlzással, ott ahol eddig szóba sem álltak velem, most tárt karokkal fogadtak. Rengeteg gyerekkel foglakozunk, ami egyik előfeltétele annak, hogy tehetségekre találjunk.


                                                                                   fotó: Doba István (archív)

A franciaországi Dourdanban, junior férfi kard világkupán az ezüstérmes magyar válogatott tagja volt Csaba Márton Bence, míg egy héttel korábban Pasaréten, kardválogatóra került sor, ahol a vasasosok helyezései a következők voltak: 2. Ravasz Etele, 3. Nagy Pál, 5. Nemcsik Zsolt, 8. Iliász Nikolász, 12. Szatmári András, 18. Csaba Márton Bence, 28. Ant Ahmed, 37. Kemal Kurt.


Hirdetések