2013.01.15. | Vívás
Fiatal és roppant tehetséges párbajtőrvívónk Bányai Zsombor újabb nemzetközi kadet versenyt nyert, ezúttal Pozsonyban.

Az Európai Vívó Szövetség által kiírt nemzetközi kadet párbajtőr kupasorozat január 12-i állomásán Halla Péter tanítványa magabiztosan végzett az első helyen. A Duna Kupáért huszonöt nemzet, kétszáztíz vívója lépett pástra.

Ezen a hétvégén szerencsésnek bizonyult a 13-as szám Zsombor számára, hiszen a körvívást követően a tizenharmadik helyen rangsorolták őt a táblán, innen indulva álhatott fel az eredményhirdetéskor a dobogó legfelső fokára.
A nap folyamán először egy könnyed 15-2 arányú győzelemmel került a legjobb 128 közé, majd két szorosabb csörte következett brit ellenfelekkel szemben. Ezután a tizenhat közé jutásért a negyedik helyen kiemelt francia Tchatának, mindössze hat találatot engedélyezett, egy körrel később a svájci Bayard még ennyire sem volt eredményes ellene (15-3). Az elődöntőben finn vívó várt rá, ám ő sem volt képes komolyabb ellenállás kifejtésére (15-6). A fináléban honfitársa Siklósi Gergely volt az ellenfél, látványos mérkőzésen egyetlen találattal bizonyult jobbnak Zsombor, aki így a nap végén megérdemelten emelhette magasba a Duna Kupát.

Bányai Zsombor

Bányai Zsombor ezzel az eredményével megerősítette az európai kadet ranglistán elfoglalt első helyét.


Hirdetések