Jenkei Dániel, 2023.11.29. | Röplabda

Nagy várakozás, és talán még nagyobb stressz a lányokon, ez jellemezte a Marica Plovdiv elleni hazai BL-csatát, ebből pedig ma nem jött ki jól a Vasas Óbuda, amely fordulatos meccsen 3:2-re maradt alul.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 3. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA-MARICA PLOVDIV 2:3 (22, -17, -18, 14, -8)

Érd Aréna, 1050 néző. Vezette: Ewald (német), Kurtiss (lett)

Vasas: Gülübay 5, Fricova 6, Gyimes-Capet 6, Bannister 27, Török 8, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Szalai (liberó), Sillah 4, Erőss, Tóth S., Papp O. 3, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Plovdiv: Debell 17, Szajkova 11, Dudova 20, Koeva 20, Krivosjiszka 2, Guncseva 9. Csere: Paskuleva, Todorova (liberók), Hrisztoszkova 10, Szlavcseva 1, Milicevic. Vezetőedző: Boriszlav Kracsanov


Kimondva kimondatlanul mindenki ünneplésre, és a vasasos röplabdahistóra első győztes Bajnokok Ligája-meccsére várt Érden szerdán este. Ez persze nem jelenti azt, hogy bárki lebecsülte volna a bolgár ellenfelet, de mostanra eljutott odáig az építkezésben a Vasas Óbuda, hogy egyértelmű esélyesnek számított egy ilyen szintű találkozón is.

Könnyelműsködést ez semmiképpen nem szült a játékosainknál, sokkal inkább túlzott stresszt, amire a vezetőedzőnk is önkritikusan kitért a meccs végén. A nagy akarásnak ugyanis ezúttal nyögés lett a vége, legalábbis a kulcsfontosságú szituációk jelentős részében mindenképpen.

Már a számunkra parádésan induló első szettben is látszott, hogy benne vannak a megingások a mieink játékában, de azt még sikerült hozni. Utána viszont a Plovdiv sokkal kiegyensúlyozottabban röplabdázott, és megérdemelten hozták el a következő két felvonást.

A negyedik játszma azért mutatta, hogy milyen potenciál van Bannisterékben, hiszen ott tényleg hengereltünk, ezzel bebiztosítva a pontszerzést. Ez még később fontos lehet, de a mostani estén csak sovány vigasz, hiszen a mindent eldöntő szettet újra a vendégek nyerték, méghozzá viszonylag simán.

Mondhatjuk nyugodtan, hogy szomorú és csalódott hangulat uralkodott az Érd Arénában a meccs után, persze a csodás Vasas-tábor hangja így sem halt el. Tény és való, hogy egy álommal szegényebb lett a csapat, de tragédia még korántsem történt, hiszen lesz egy "visszavágó" Plovdivban a következő év elején, ahol ki lehet köszörülni a csorbát. 

Biztos, hogy a mai tanulságok ebben sokat fognak segíteni, de már hétvégén, a Békéscsaba elleni derbi során is mindenki jobb kedvre derülhet.

 

Görög mesterünk, Giannis Athanasopoulos ezt mondta el a Vasas Óbuda honlapjának a meccs után:

- Csalódottak vagyunk a vereség miatt, nagyon stresszesen játszottunk, amiben vélhetően nekem is megvan a felelősségem, mert nem tudtam levenni a lányok válláról a terhet. Ennyi hibával – 16 rontás, 13 kapott blokk – nem tudsz a BL-ben versenyképesnek lenni. A fogadásunk nem volt jó, a Plovdiv nagy nyomást helyezett ránk a szerváival. Nincs más dolgunk, mint előre nézni és csapatként összetartani, mert szombaton újra fontos meccs vár ránk Békéscsabán.
 


Hirdetések