Gy. Szabó Csilla, 2023.11.25. | Kosárlabda

Nagyszerűen helytálltak akadémistáink a bajnoki tabellát vezető DVTK-val szembeni pasaréti mérkőzés első félidejében. A szünet után azonban kiütközött rajtuk a fáradtság, amely az igen erős ellenfél, valamint a rövid cserepad számlájára volt írható.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 6. forduló.
Vasas Akadémia – DVTK HUN-THERM 36-72
(16-17, 11-18, 2-21, 7-16)

Vasas: Taylor (3), Tóth (7/6), Salamon (4), Gelei (6/6), Jáhni (8). Csere: Madár K. (2), Madár E. (2), Boros (2), Kádár (2), Villányi.

DVTK: Toman (10/3), Charles (12), Lelik (11/3), Grigalauskyte (8), Aho N. (2). Csere: Tenyér (5), Aho T. (9/3), Garbin (4), Tadic (9), Oláh, Vég-Dudás (2).


Kemény mérkőzés várt szombaton akadémistáinkra, hiszen a bajnoki tabella élén álló, öt győzelmével százszázalékos teljesítmény nyújtó DVTK látogatott Pasarétre. Ráadául még mindig nélkülözni kényszerültünk a sérüléséből lábadozó Szerencsés Tamarát, aki a válogatott szünet előtt csapatunk legeredményesebb játékosa volt, miközben Budácsik Dorottya játékára sem számíthatott Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia élvonalbeli női csapatának vezetőedzője.

A találkozó diósgyőri rohamokkal indult, és nagyon gyorsan 6-0-as vezetéshez jutottak a vendégek.  Jáhni Zsófia és Tóth Orsolya kosaraival kezdtük meg a felzárkózást (7-9), majd Madár Eszter palánk alatti szemfülességének köszönhetően egyenlítettünk (9-9). A 8. percben pedig vezetéshez is jutottunk Tóth triplájával (14-13). A negyedet azonban, ha egyetlen ponttal is, de a vendégek nyerték.

Akadémistáink a folytatásban is a DVTK egyenrangú partnerének bizonyultak, Salamon Zsófia és Gelei Karola tripláival, valamint Jáhni duplájával tartottuk a lépést a vendégekkel, akik nem tudtak nagyobb előnyhöz jutni (25-24). A 18. percben alakult ki először nagyobb különbség a DVTK javára (27-35).

A szünet után azonban nagyot változott a játék képe. A vendégek két kosarára a 23. percben Salamon válaszolt a javára megítélt két személyi egyikének értékesítésével (39-38), ám ettől kezdve csak a vendégek voltak eredményesek, s a 29. percre huszonhat pontos előnyre tettek szert (54-28). Tóth büntetőjével ebből ugyan faragtunk egyet, ám az újabb vendégkosár révén huszonhét pontos előnnyel zárta a negyedet a DVTK (56-29).

A negyedik negyed is vendégpontokkal kezdődött, amire Gelei triplája volt a válasz (58-32). S bár az utolsó játékrészben végül eredményesebbek voltunk, mint az előzőben, csapatunkon kiütközött a fáradtság, amely az erősebb ellenfél, valamint a rövidebb cserepad számlájára volt írható. A DVTK végül harminchat pontos győzelmet aratott Pasaréten.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Számítani lehetett arra, hogy egy ponton a DVTK átveszi az irányítást, a második félidei teljesítményünket illetően mégis nagyon csalódott vagyok. Még akkor is, ha nem vagyunk könnyű helyzetben, kevés a játékosunk, az edzéseken nem tudunk megfelelően készülni, a meccseken pedig rövid a padunk. Húsz percen keresztül egész jól tartottuk a lépést egy nagyon erős csapat ellen, ami mindenképpen pozitívum. A második húsz perc azonban már közel sem volt olyan fényes, a jövőben nem engedhetünk meg magunknak ilyen hosszú és mély hullámvölgyeket. Úgy gondolom, elsősorban a mentalitás terén kell fejlődnünk.”

Jáhni Zsófia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jól kezdtük a találkozót, jól mentek a dobások és a csapatjáték is működött. A félidőt követően azonban ellenfelünk bekeményített, miközben a mi teljesítményünk visszaesett. Ebben nagy része lehetett, hogy a hiányzók miatt mindenkinek többet kellett adnia magából és elfáradtunk. Úgy gondolom, több van bennünk annál, amit ma mutattunk. Dolgozunk kell azon, hogy a folytatásban ezt be is bizonyítsuk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések