Jenkei Dániel, 2023.11.23. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket nem bírta tartani a lépést a meccs végén a Savonával az Eurokupában, így vereség lett a vége, viszont a csoportból való továbbjutás még mindig a saját kezünkben van.

Eurokupa "B" csoport, 5. forduló
RN Savona-A-Híd VasasPlaket 16-13 (4-5, 4-3, 4-3, 4-2)

Gólszerzőink: Burián G. (4), Randjelovics Sz. (3), Rasovics Sz. (2), Dedovics N., Sélley-Rauscher D., Bátori B., Bedő K.


Hasonló gólzáport hozott a két csapat savonai meccse, mint pár hete a budapesti. Nagy különbség azonban, hogy most mi jöttünk ki vesztesen az adok-kapokból.

Pedig lendületesen kezdtünk, jöttek a gólok elöl, Burián ismét hátára vette a csapatot, két góllal azonban nem sikerült egyszer sem ellépni, a nagyszünetben pedig 8-8 állt a táblán.

Sélley-Rauscher sérülése sem jött jól, az olaszok pedig tényleg mindent bevetettek a parton és a vízben egyaránt, de hát erre abszolút számítani, sőt készülni is kellett.

A harmadik negyed is szorosan alakult, az utolsó felvonásban viszont volt néhány sorsfordító szituáció, például, amikor a mi kihagyott ziccerünk után a Savona szerzett gólt, ez pedig megpecsételte a sorsunkat.

Az utolsó percekben a hazaiaknak már csak őrizniük kellett az előnyt, amely végül háromgólos lett a végső dudaszó pillanatában.

A vereség gond, hiszen ezzel a csoportelsőség szempontjából már nem a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen a Savona megelőzött minket, a továbbjutást tekintve azonban még mindig kedvező a helyzet. Egyszerű a képlet: december 9-én a Komjádiban le kell győznünk az Apollon Szmirnisz csapatát, és akkor biztosan ott vagyunk a legjobb tizenhat között. 

Addig viszont most vasárnap van még egy jókora falat, hiszen az FTC-t fogadjuk bajnokságban. Legalábbis reménykedünk benne, hiszen nem elég a savonai vereség, csapatunk milánói repülőjáratát törölték, így ezekben a pillanatokban is zajlik a hazajutás alternatív megszervezése...

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így értékelt honlapunknak a meccs után:

- Pontosan olyan hangulatba csöppentünk, mint vártuk, igazi káosz volt ez a meccs, amiből rosszul jöttünk ki végül. Jól kezdtünk, legalábbis támadásban, a védekezésben viszont végig sok hibát vétettünk, a Savona pedig kihasználta ezeket. Szerintem a végén is lett volna esély a magunk javára fordítani a meccset, de voltak kulcspillanatok, amiket nem tudtunk góllal befejezni. Szomorúak és mérgesek vagyunk most, de van még egy sanszunk, hogy továbbjussunk a csoportból.
A "B" csoport állása öt kör után:

1. Savona 12,
2. Vasas 10,
3. Honvéd 8,
4. Apollon Szmirnisz 0 pont

Hirdetések