Jenkei Dániel, 2023.11.22. | Vízilabda

A BVSC ellen nem született siker, a Pécs és a Honvéd elleni meccseket viszont összességében pozitív mérleggel zárták kiemelt országos csapataink.

Országos Ifjúsági Bajnokság 7. forduló
Vasas SC-Pécs 23-4 
Gólszerzőink: Peőcz Á. (7), Szűcs L. (4), Tóth M. Z. (4), Básity M. (2), Orsós R. (2), Tasi D. (2), Bebők B., Kovács B.

8. forduló
BVSC-Vasas SC 8-7

Gólszerzőink: Peőcz Á. (3), Orsós R. (2), Szűcs L., Ragács B.

9. forduló
Vasas SC-Honvéd 17-13

Gólszerzőink: Ragács B. (5), Szűcs L. (4), Tóth M. Z. (3), Básity M. (2), Tasi D., Peőcz Á., Orsós R.


Bóbis Máté, vezetőedző:
- Az OSC-meccs kritikus volt, de utána jól reagált a csapat az elmúlt három fordulóban. A pécsi csapat sok sebből vérzett, ennek ellenére végig komolyan vettük a meccset, megvolt a koncentráció, támadásban pedig kifejezetten eredményesen játszottunk. Furcsán hangzik talán, de a vereség ellenére a BVSC-meccs is rendben volt. Csapatként küzdöttünk, jól védekeztünk, és ha támadásban kicsit pontosabbak vagyunk, nyerhettünk is volna. A Honvéd ellen pedig végig kontrolláltuk az eseményeket, igaz végén kicsit kiengedtünk. Jelenleg tehát szerintem jó az irány, a következő négy meccsből három kőkeménynek ígérkezik, de megteszünk majd mindent a jó eredményekért.


Országos Serdülő Bajnokság 7. forduló
Vasas SC-Pécs 11-12 

Gólszerzőink: Dimech L. (4), Halmos Zs. (2), Nagy L., Fehér B., Vida Z., Gőgh B., Szabó D.

8. forduló
BVSC-Vasas SC 15-8

Gólszerzőink: Nagy L. (2), Vida Z. (2), Dimech L. (2), Fehér B., Hudvágner M.

9. forduló
Vasas SC-Honvéd 9-8

Gólszerzőink: Szűcs M. (4), Nagy L. (2), Fehér B., Szabó D., Vida Z.

Homonnai Dániel, vezetőedző:
- Nyugodtan mondhatom, hogy az OSC-meccs után új időszámítás kezdődött a csapatnál. Sok mindenen változtattunk, és ennek kezdenek látszani az eredményei. A Pécs egy erős ellenfél, közel voltunk a bravúrhoz, de a végén elfáradtunk fejben, és kaptunk egy elkerülhető gólt, ami eldöntötte a meccset. A BVSC még eggyel komolyabb szint, de három negyeden keresztül remekül tartottuk magunkat ott is. A 8-1-es periódusért nyilván kár, de ettől függetlenül összességében bőven voltak jó jelek. A Honvéd ellen pedig össze is jött a győzelem, ők egy mi szintünkön lévő csapat, és bár nagyon rosszul kezdtünk, a játékosaimnak volt tartása és ereje, így tudtunk fordítani, és viszonylag magabiztosan kézben tartottuk a meccset. A védekezésünket dicséri, hogy felállt védelemmel szemben csak négyet lőttek nekünk. Biztató úton vagyunk tehát, a következő hetekben pedig lesz több olyan meccsünk is, amin megvan minden esélyünk, hogy további pontokat szerezzünk.


Országos Gyermek Bajnokság 7. forduló
Vasas SC-Pécs 14-8 

Gólszerzőink: Gőgh B. (4), Papp B. (3), Pádár B. (2), Palov A. (2), Tábori B., Gortva D., Szűcs A.

8. forduló
BVSC-Vasas SC 19-3

Gólszerzőink: Gőgh B. (2), Herczeg G.

9. forduló
Vasas SC-Honvéd 13-11 (ötméteresek után)

Gólszerzőink: Gőgh B. (5), Palov A. (3), Gortva D. (2), Papp B. (2), Herczeg G.

Takács Bálint, vezetőedző:
- A Pécs és a BVSC-meccseket olyan szempontból egy kalap alá venném, hogy mindkettő a felkészülést szolgálta, és komoly fizikális munkából, egy minialapozásból vettük ezeket a találkozókat. Emellett pedig egy új, kemény, nagyon szoros védekezésre alapuló stílust kezdtünk el, próbáltunk begyakorolni. A Pécs ellen hazai medencében kötelező volt a győzelem, az eredmény elfogadható is lett, a mutatott játékkal már kevésbé voltam elégedett. A BVSC pedig más erőt képvisel, mint mi, ráadásul semmi sem jött össze, de úgy éreztem akkor is, hogy felkészülésnek jó volt az a meccs is. Ez a Honvéd ellen be is bizonyosodott, hiszen az ötméteresekkel való győzelmünk a bravúr kategóriába tartozik. Nagy fegyvertény, hogy le tudtunk győzni egy fővárosi riválist. Büszke vagyok a fiúkra, nagyon komoly védekezést mutattak be, ahogy az akarat is végig olyannak mutatkozott, mint egy felnőtt csapatnál. Megnyerhettük volna a rendes játékidőben is a meccset, de végül ez nem sikerült. Ettől függetlenül jó érzésekkel mehetünk a folytatásra, a Szeged és a DVSC ellen szeretnénk nyerni, de a KSI-től és az UVSE-től sem fogunk megijedni. 


Hirdetések