2012.12.17. | Vívás
Az országos bajnokság harmadik napján került sor a csapatversenyekre, ahol férfi kardozóink visszahódították a bajnoki címet a gödöllőiektől, női párbajtőrözőink pedig ezüstérmesek lettek.

Hosszabb győzelmi sorozat után, 2011-ben fájó vereséget szenvedtek a döntőbe a Vasas kardozói. Idén mindenkit nagyon fűtött a visszavágás vágya, és ez meg is valósulhatott, hiszen a fináléba a másik ágról – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a GEAC gárdája került. Előtte azonban még a BVSC második vonalának képviselőin, majd saját klubtársaikon, a Vasas kettesszámú csapatán kellett túllépniük a mieinknek. Ez nem is okozott gondot számukra, így Szilágyi Áron, Nemcsik Zsolt és Iliász Nikolász valamint a tartalék Ravasz Etele készülődhetett a zöld-fehérek ellen.
Akikkel szemben a döntő nem indult jól, hiszen az első két párban alulmaradtunk, ám ezután Iliász Nikolász dinamikus vívással fordított és innentől a negyvenötödik találatig már meg is maradt ez a néhány tusnyi különbség a javunkra.

Iliász Nikolász

Kettes számú csapatunk – Csaba Márton Bence, dr. Nagy Pál, dr. Nagy Zsolt – a kisdöntőben bravúrosan szerepelt és a fiaúk a BVSC legyőzésével megszerezték a bronzérmet.

Női párbajtőrözőink – Antal Edina, Csomós Flóra, Posovszky Tímea, Szász Emese – a Honvéd ellen harcolták ki a döntőbe jutást, ám ott a BVSC már nagy falatnak bizonyult számukra.

Posivszky Tímea, Szász Emese, Csomós Flóra, Antal Edina

Ferjancsik Domonkos a Vasas SC vívószakosztályának elnöke: 
- Nagyon sikeres országos bajnokságot zártunk, hiszen nyolc érem, ebből három arany jutott a Vasasnak. Kardozóink képesek voltak megfelelni az előzetes várakozásoknak, hiszen Szilágyi Áron megvédte bajnoki címét, ezúttal is igazolta klasszisát, a csapat pedig felkészült volt, a fiúk így az idény elején is komolyan odatetették magukat.
Párbajtőrben közel ötven év után – Nemere Zoltán 1964-es sikere óta – nyertünk egyéni bajnoki címet, köszönet és elismerés ezért Kulcsár Krisztiánnak, aki gyermekeit követve lett a Vasas tagja. A tizenhat éves Bányai Zsombor pedig, aki az elmúlt időszakban számos nemzetközi korosztályos sikert aratott, most a felnőttek között is megmutatta, hogy miért tartjuk rendkívüli tehetségnek.
Szakembereink kiváló munkát végeznek a mindennapok során, ennek eredménye ez a remek szereplés, és bizakodóak lehetünk a Vasas vívóinak  jövőjét illetően is. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Eredmények: 
férfi kardcsapat: 
1. Vasas I. (Iliász Nikolász, Nemcsik Zsolt, Ravasz Etele, Szilágyi Áron), 
3. Vasas II. (Csaba Márton Bence, Nagy Pál, Nagy Zsolt) 

női párbajtőrcsapat: 
2. Vasas I. (Antal Edina, Csomós Flóra, Posovszky Tímea, Szász Emese) 
9. Vasas II. (Nyikos Zsófia, Pátkai Rozina, Szabó Ildikó, Várhegyi Sára) 

férfi párbajtőrcsapat: 
  7. Vasas I. (Bányai Zsombor, Buta Levente, Garzó Zsombor, Kulcsár Krisztián) 
14. Vasas II. (Blaskovich Bence, Fenyvesi Csaba, Khell Zsombor)


                                                                                                   fotó: Doba István

 


Hirdetések