Nagy Dániel, 2023.11.16. | Ökölvívás

Hazai és külföldi versenyeken egyaránt ringbe léptek az utóbbi hetekben az ökölvívó-szakosztályunk bunyósai, akik számos alkalommal a dobogóra is felállhattak.

Fontos pontja a hazai ökölvívó-versenynaptárnak a Budapest Bajnokság, amelyen a felnőttek mellett az utánpótlás is megmutathatta a tudását november első felében. A Vasas bokszolói sem tétlenkedtek, három arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel jelentkeztek.
 


 

„Tizennégy indulónkból tizenegyen érmet szereztek a Budapest Bajnokságon, ezzel az előzetes várakozásainkat messze felülmúltuk, főleg, ha arra gondolunk, mennyi változás történt az utóbbi időben a szakosztály háza táján, a stáb és a versenyzők esetében is – kezdi edzőnk, Kovács Armand. – Az U12-es Ihos Márk 56 kilóban nyert, a felnőttek között pedig Fodor Milán a 67-esek, míg Sallai Márk a 92-esek között diadalmaskodott. Ezüstöt szerzett a serdülő Munk Milán, a junior Petrovics Balázs és az ifi Komsa Levente, de dobogóra állhatott Gál Keve, Kállai Ahmed, Nkanyimuo Bruno, Sinan Özsahin és Molnár Dominik is. Mindenkit megillet a dicséret, azokat is, akik nem állhattak fel a dobogóra, maximális odaadással, jól küzdöttek a népes mezőnyben.

Ezen a héten a montenegrói Budván zajlik az U22-es Európa-bajnokság; szakosztályunkat Kovács Kruzitó képviselte.
 


Kovács Kruzitó (jobbról a második) a válogatottban
 

„Kruzitó hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben, és érdemes kiemelni, hogy ez már a negyedik korosztályos világversenye volt. Az Eb-n a súlycsoport egyik legjobbját fogta ki kezdésnek, így nem meglepő a kiesése, ám óriási csatát vívtak egymással, az U22-höz képest fiatalként remekül helytállt. Néhány hete a belgrádi Golden Gloves-versenyen is jól ment neki, az aktuális orosz bajnok ellen is bokszolt; ott bronzérmet szerzett. Vele és még jó pár bokszolónkkal a decemberi magyar bajnokságra készülünk; bízunk a jó eredményben!”


Hirdetések