Nagy Dániel, 2023.11.15. | Kézilabda

A Kisvárda végig vezetve legyőzte a csapatunkat a Magyar Kupa 3. fordulójában, véget ért számunkra a sorozat 2023/2024-es kiírása.

Magyar Kupa 3. forduló

Vasas SC–Kisvárda 24–36 (14–21)

Vasas SC: Balogh (kapus), Domokos 2, Ferenczy 2, Juhász 1, Dombi, Szilovics 2, Oláh 2. Csere: Gaschler 3, Pénzes 3, Sirián 3, Györfi 2, Lengyel 2, Vámosi 1, Fodor 1, Boldizsár, Zsigmond (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/3 , ill. 6/6


Az évad első meccse következett számunkra a Magyar Kupában, a sorozat 3. fordulójában a szintén NB I-es Kisvárdát láttuk vendégül – kivételesen a budaörsi Városi Sportcsarnokban, ugyanis a Sterbinszkyt nem foglalhattuk el az erre a napra lekötött rendezvény miatt.

Vezetőedzőnk, Konkoly Csaba azt mondta a meccs előtt, nincs könnyű hete a csapatnak, kettős terheléssel kell megbirkózniuk a lányoknak.

„A hétközi meccsel egyúttal a vasárnapi bajnokira is készülünk, hiszen ismét a Kisvárdával találkozunk majd. Természetesen tovább akarunk jutni, amiben azok a játékosok is segíthetnek majd, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Több apró célt tűztünk ki magunk elé a meccs előtt, bízom benne, hogy minél többet kipipálunk” – foglalta össze a gondolatait vezetőedzőnk.

A vendégek az első perctől magukhoz ragadták a kezdeményezést, egy perc után máris 0–2 állt az eredményjelzőn. Vasas-gólra sem kellett sokat várni, Szilovics Fanni szépített, ám nem tudtak a megfelelő fokozatba kapcsolni a (papíron) hazai lányok, amit kihasználtak a kisvárdaiak, és fokozatosan építették az előnyüket. Negyedórát követően már hat találattal húztak el, ami után felcsillant a remény a komolyabb zárkózásra: Domokos Dalma góljával a 20. percben a közeledtünk (10–14), ennél jobban azonban nem sikerült. A félidő hajrája sem volt a miénk, sok gólt kaptunk, össze kellett kapnunk magunkat a folytatásra.
 


 

A Kisvárda vezetése azonban a második félidőben sem forgott veszélyben. A 40. percben, az utolsó harmadra fordulva talán egy nagyon halvány reménysugarat láthattunk, amikor Györfi Dóra találatával újra „csak” hat volt közte, ám a várdaiak reagáltak, és a következő percekben eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Apró örömök jutottak nekünk a hajrára, ilyenek voltak például Gaschler Dominika kapufás góljai. A vége 24–36 lett, elbúcsúztunk a Magyar Kupa küzdelmeitől, innentől már csak a bajnokságra koncentrálnunk.

Vasárnap jön a „visszavágó”, immár a Sterbinszky-csarnokban; a kezdés 18:00.

ÉRTÉKELÉS

Konkoly Csaba vezetőedző: „Teljesen alárendelt szerepet játszottunk, a játék minden elemében felülmúltak bennünket. A részcéljaink felét sem sikerült megvalósítani. Az előttünk álló négy napot úgy kell végig dolgoznunk, hogy ennél sokkal nagyobb ellenállást fejtsünk majd ki a Sterbinszky-csarnokban. Mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, amire nem vagyunk büszkék, de dolgozunk ugyanúgy tovább.”

Pénzes Laura: „Álmosan és dekoncentráltan játszottunk, nem tudtuk végrehajtani a taktikai utasításokat. Azon leszünk, hogy a vasárnapi találkozóra összeszedjük magunkat, és otthon tartsuk a két pontot.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések