2012.12.14. | Vívás
A Magyar Vívó Szövetség ezen a hétvégén rendezi meg három fegyvernemben a 2012. évi felnőtt magyar bajnokságot, ennek kapcsán kérdeztük Ferjancsik Domonkost a Vasas vívó szakosztályának elnökét.

A versenyre két helyszínen, az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban és a Nemzeti Sportcsarnokban kerül sor, némileg szokatlan lebonyolítási rend szerint. Az összes fegyvernemben pénteken, azaz ma kerül sor a selejtezőkre, holnap délelőtt pedig a 32-es táblától folytatják és eljutnak egészen a döntőkig, amelyek szombat délután 14:45-től kezdődnek a Nemzeti Sportcsarnokban.
Természetesen komoly esélyekkel lépnek pástra a Vasas vívói is, köztük a londoni aranyérmes Szilágyi Áron, és az olimpikon Szász Emese.

Négy hónappal ezelőtt vállalta el a vívószakosztály elnöki tisztét Ferjancsik Domonkos, egykori világbajnok, olimpiai negyedik helyezett kardvívónk, aki friss lendülettel vetette bele magát a munkába.
- A Vasas elnöke Markovits László régóta kapacitált, hogy kapcsolódjak be a szakosztály életébe, nyáron jött el az pillanat, amikor úgy éreztem, hogy nyugodt lelkiismerettel megtehetem ezt. Úgy gondolom tartozom annyival a Vasas-családnak, szeretem ezt a klubot annyira, hogy csak akkor szállok be ha tudok érdemben segíteni. Megkérdeztem néhány sikeres üzletember barátomat, akik jelezték, hogy szívesen dolgoznak velem együtt azért, hogy a Vasas vívói még eredményesebbek legyenek. Cseh Ottó, Nagy György és Tringer Zoltán egyaránt elkötelezett a sport és azon belül a vívás iránt. Azt gondolom nagyon jó csapatot sikerült az ügy mellé állítanom, akik érdek nélkül, a sportág iránti alázattal dolgoznak a céljainkért.

Balogh Gábor, Ferjancsik Domonkos, Szabó Bence

Miként látja az eddig eltelt rövidke időszakot, mennyire sikerül majd az ötleteit megvalósítani?
- Vannak már eredményeink, fontosnak tartom, hogy a kapcsolatrendszereinken keresztül máris sikerült új forrásokat találnunk a működéshez. Olyan rendszert szeretnénk létrehozni, amely képes az önfenntartásra, ennek kialakítása pedig már elkezdődött. Mindhárom fegyvernemet működtetni kívánjuk Pasaréten, és a versenysport mellett – amelynek természetes része az utánpótlásképzés –, az amatőr vívás felé is nyitni kívánunk, egykori versenyzőinket is szeretnénk visszacsábítani a terembe.

Új szakosztály-igazgató irányítja a napi munkát…
- Egykor világbajnoki címet szerző kardcsapattársamat, dr. Boros Györgyöt kértük fel erre a feladatra. Ő amellett, hogy ügyvédként is praktizál, gyakorló edző is egyben, és ez fontos szempont volt számunkra. Lendületes személyiség aki ezt a stílust környezete felé is jól át tudja adni.

Mit vár az országos bajnokságtól?
- A Vasas hagyományai köteleznek, úgyhogy sikereket.

A bajnokság részletes programja>> 


Hirdetések