2012.12.13. | Ökölvívás
A Debrecenben rendezett felnőtt országos bajnokságról mindhárom színű éremből hazahoztak egyet-egyet a Vasas-Süllős öklözői.

A klub szakemberei négy súlycsoportban, hat piros-kék versenyzőnek szavaztak bizalmat, hogy megmutathassák képességeiket, pillanatnyi formájukat a legrangosabb hazai megértettetésen. Közülük Bacskai Balázs egyértelmű esélyesként magabiztosan szerezte meg a bajnoki aranyat, Fodor Milán egészen a döntőig jutott, Berna Dávid is felállhatott a dobogó harmadik fokára, de Holczinger Miklós, Szimler Áron és Tóth Alex is megtette a tőle elvárhatót.

Bacskai Balázs
Bacskai Balázs

Bacskai Imre vezetőedzőt kértük meg, hogy részletesebben is értékelje tanítványai teljesítményét:
- Az 56 kg-os súlycsoportban harmadik helyen záró Berna Dávid kiválóan kezdett, első meccsét fölényesen nyerte, ám az elődöntőben kiütközött régi hiányossága, hogy téthelyzetben hajlamos az elbizonytalanodásra. Képességei alapján én őt mindenképpen a döntőbe vártam, sajnos még kevés a rutinja ahhoz, hogy minden körülmények között felvillantsa valós tudását.

Berna Dávid
Berna Dávid

60 kg-ban két bokszolónk is szorítóba lépett. A tizenhét éves Holczinger Alex nagy tehetség, bár néhányan furcsállották, hogy elindítom a felnőttek között, de én úgy gondolom, hogy már ott a helye. Éretten bokszolt, szép dolgokat csinált, de a későbbi bajnok, kétszeres olimpikon Varga Miklós még jobb nála, aki egyébként a döntőben Fodor Milánt is megállította. Milán szintén a jövő embere. Most még nincs meg a kellő ütőereje, és a fináléban nem tudta a szükséges pluszt sem hozni, de meggyőződésem, hogy sok van még benne.

Fodor Milán
Fodor Milán

Kettővel feljebb, 69 kg-ban szintén dupláztunk. Szimler Áron szorgalmas, tehetséges versenyző, neki sincs túl sok tapasztalata. A Debrecenben elkövetett hibáit kielemeztük, dolgozunk tovább, hogy legközelebb előbbre jusson. Bacskai Balázs szépen bokszolt, elnyerte a verseny különdíját is, ám mivel maximalista vagyok, kicsit sajnáltam, hogy az első két összecsapástól eltérően a döntőt nem tudta idő előtt lezárni. Idén neki még egy mérkőzése van hátra Németországban, ahol a német bajnokkal kell megvívnia, akit idén egyszer már legyőzött. Készülnek ellene nagyon, izgalmas összecsapás lesz.
A 81 kg-osok között Tóth Alexnak elsősorban korábbi érdemei miatt adtam lehetőséget. Munkája mellett kevesebbet tud edzeni, a kondija közel sem volt tökéletes. A mérkőzésén egy idő után elfáradt, olyan ellenféllel szemben maradt alul, aki nem jobb nála.

Vasas Süllős

Összességében nem vagyok elégedetlen, bár én előzetesen három döntőre számítottam. Folyamatosan rengeteg versenyzőt csábítanak el tőlünk más klubok, de szerencsére van utánpótlás, mindig felbukkannak a Fáy utcában új, ügyes gyerekek.


                                                                                                      fotó: Doba István


Hirdetések