Nagy Dániel, 2023.11.10. | Kézilabda

Szombat este a legutóbbi két feljutó találkozik a női kézilabda NB I 8. fordulójában: a Kozármisleny otthonába látogat a csapatunk.

NB I, 8. forduló

Kozármisleny KA–Vasas SC
november 11., 18:00
Városi Sportcsarnok, Kozármisleny


Remek győzelemmel zártuk az októbert, hazai pályán kaptuk el a Praktiker-Vác csapatát, amely után szabad volt a hétvégénk, szombaton viszont újra bajnokit játszunk. Következik az újoncok csatája, Kozármislenybe utaznak a vasasos lányok; vendéglátóink egy győzelemmel és hét vereséggel az utolsó helyről várják a kezdést, míg mi hét ponttal a tabella nyolcadik pozícióját foglaljuk el. Ettől függetlenül nem várható könnyű mérkőzés, hiszen az már a másodosztályban is bebizonyosodott, hogy „nehéz” pályáról van szó. Ebben az idényben – amely a mislenyieknek történetük során az első NB I-es – háromszor játszott hazai környezetben az ellenfelünk: a Mosonmagyaróvártól sima vereséget szenvedtek (20–35), a Praktiker-Vác dolgát viszont megnehezítették (23–26), a Moyra-Budaörsöt pedig legyőzték (30–27).

„Nagyon nagy összhangban játszott a csapat az előző mérkőzésen, akár a védekezésről, akár a támadásról beszélünk. Apró hullámvölgyünk volt csak, egyébként a jó formánk végig tartott. Volt egy teljes hetünk, amikor csak edzettünk, ezalatt sikerült feltöltődni. Nagyobb részben magunkkal foglalkozom, de persze az ellenfél kiléte sem mindegy: a Kozármisleny hazai pályán erős ellenfél; a legfontosabb, hogy a saját akaratunkat, játékunkat érvényesítsük. Bízom a lányokban, hogy a lendületünk tovább tart majd. Mindenki koncentrált és motivált. Kötelezőnek tűnhet a meccs, de biztosan nehéz lesz, ennek ellenére ponttal, pontokkal akarunk hazatérni” – mondta vezetőedzőnk, Konkoly Csaba az összecsapás előtt.
 


A bajnoki előtt jobbszélsőnk, Domokos Dalma is megosztotta velünk a gondolatait.

„Nagy volt az öröm a Vác elleni siker után, az utána következő pihenő pedig mindenkinek jót tett. Teljes erőbedobással készülünk a Kozármisleny ellen, kemény és nehéz meccsre számítok. Biztosan motiváltan várják az összecsapást, de mi is mindent megteszünk majd a győzelemért. A szurkolóink eddigi is rengeteget segítettek, bízom benne, hogy ide is sokan elkísérnek majd minket. Hajrá, Vasas!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések