Gy. Szabó Csilla, 2023.11.09. |

Izgalmasan telt az őszi szünet a Vasas snowboard csapatának három versenyzője számára, hiszen Ausztriában havas edzőtáborban vehetett részt. A freestyle sí csoport tagjai itthon, a Pasaréti Síiskolában készültek a közeledő téli versenyekre.

A Magyar Snowboard Szövetség alapozó SBX táborában, Ausztriában készülhetett a múlt héten Németh Lili, Rádics Rozi, valamint Katona Emese. A négy egyesület tizenhét versenyzője és három edzője részvételével megtartott közös gyakorláson az időjárás ugyan nem mindig fogadta kegyeibe a magyar ridereket, ők mégis nagy örömmel használták ki a havas lejtők nyújtotta lehetőségeket.

„Lélekben mindenre fel voltunk készülve, és amikor az első napon csak jeget és sziklákat találtunk, nyolcvan-százkilométer per órás széllökésekkel fűszerezve, akkor sem tétlenkedtünk – tudtuk meg a Vasas szakemberétől Szakács Dávidtól, aki edzőként kísérte el egyesületünk három sportolóját Ausztriába. – Mivel a felvonók sem jártak, a völgyben ragadtunk, ahol állóképességi és erőnléti edzésekkel töltöttük az első napot, valamint egy jó nagy kirándulással. Kedden reggel viszont már harminc centiméteres friss hóra ébredtünk, így végre nekivághattunk a hegynek is. A programban csúszástechnikai javítások, SBX alapozó technikák szerepeltek. A szerdai verőfényes napsütésben igen jó minőségű, frissen kezelt pályákon edzettünk, az SBX hullámokon való gyors és hatékony átcsúszásokat, és a helyes pozíciók kialakítását gyakorolva. Az utolsó előtti napon ismét havazott, a hegytetőn pedig hetven-nyolcvan kilométer per órás szél fogadott bennünket, ezért a fenti felvonók nem is jártak. Mi ismét alkalmazkodtunk a helyzethez és a helyes pozíciók kialakítása mellett az egyenes siklásokat és a pumpálást vettük fel a programba. A zárónapon újabb huszonöt centiméternyi havat kaptunk, ami leginkább a freeride-nak kedvezett. Nagyon jól éreztük magunkat, miközben igen hasznosan töltöttük az időt, versenyzőink nagyon sokat tanultak, fejlődtek ezalatt az öt nap alatt.”


Szakács Dávid (balról) és tanítványai, a Vasas riderei Ausztriában, a szövetségi edzőtáborban 

 

A Freestyle sí szerelmesei Czakó Bence vezetésével itthon, a Vasas Pasaréti Síiskola műanyag pályáin készülhettek, egy kétnapos őszi tábor keretében. Ezen klubunk versenyzői közül öten vettek részt, a programban a hagyományos mellett kondicionális és koordinációs edzések, trambulinozás, és videóelemzés is szerepelt. Valamint egy izgalmas kirándulás a Superfly Budapestben, ahol a kihívásokra éhes, vagány freestyle-osok kedvükre ugrálhattak.

A snowboardosaink és freestyle síelőink idén decemberben közös edzőtáborba utaznak Kreischberg lejtőire, majd januártól a havas versenyszezonban mérik össze tudásukat ellenfeleikkel.


Hirdetések