Gy. Szabó Csilla, 2023.11.07. | Curling

A World Curling Tour tallini állomásán fordult az Eb-felkészülés célegyenesébe a Vasas női csapata, amely kevesebb mint két hét múlva, már a B csoportos kontinensviadalon képviseli a magyar színeket. Együttesünk igen szoros meccseket vívott Észtországban, és számos hasznos tapasztalatot szerzett.

Az észt fővárosban tizenkét női csapat mérte össze tudását az elmúlt hétvégén, a két hatos csoportra osztott mezőny legjobb három-három együttese biztosította helyét a végjátékban. A Kalocsai-van Dorp Vera által skipelt együttes nagy csatában maradt alul a lengyelek elleni utolsó találkozóján, amelyen az utolsó kő döntött a továbbjutás sorsáról a Team Lipinska javára. Ezt megelőzően azonban az ukrán, valamint a tornát megnyerő lett négyest egyaránt legyőzte.

„Vegyes érzelmekkel tértünk haza Tallinnból, hiszen igen szoros meccseket játszottunk, ami kifejezetten előremutató az Eb-felkészülés szempontjából, ugyanakkor a játék képe korántsem a várakozásaimnak megfelelően alakult – értékelte csapatunk hétvégi teljesítményét Jakab Zoltán, aki Nagy Gyöngyivel közösen irányítja női együttesünket, bár utóbbi ezúttal nem tudott velük tartani. – Túl sok hibát ejtettünk, aminek most még nem volt jelentősége, ám a hamarosan kezdődő kontinensviadalon már nem adhatunk ekkora előnyt az ellenfeleinknek. Az utolsó napokban a főpróbákon tapasztalt apró hibákon szoktunk dolgozni, s ez most is így lesz. A tallinni gyengébb szereplést egyáltalán nem tartom tragédiának, csak annak fényében volt váratlan, hogy az utolsó edzéseken kezdett nagyon összeállni a játékunk, egyre stabilabbak voltunk. A főverseny azonban még előttünk van, és a csúcsformát oda szeretnénk időzíteni. A hullámzó teljesítményt bizonyítja, hogy az A csoportos, hazai jégen játszó észtek ellen például nagyszerűen helytálltunk. A végén volt olyan dobásunk, amellyel akár a meglepetés győzelem is meglett volna. Az osztrákokkal szemben viszont magunkat gondoltam kicsit esélyesebbnek, mégis kikaptunk. Igaz, ezt a találkozót is nagy csatában veszítettük el.”


Nagy Laura Karolina, Tóth-Csősz Orsolya, Kalocsai-van Dorp Vera, Joó Linda és Jakab Zoltán Tallinnban, két meccs szünetében

 

Klubunk szakembere ugyanakkor kifejezetten örül annak, hogy a legjobb időben jöttek ki a hibák, az Eb-ig hátralévő edzéseket ezek kijavítására szentelik. Még akkor is, ha a felnőtt kontinensviadalt követően korosztályos vb-re induló juniorcsapat csütörtökön Nagy Gyöngyi vezetésével kel útra Ausztriába, köztük a felnőtteknél is szereplő Joó Lindával. Utóbbi azonban egy héttel korábban a vegyes páros ob-győzelemmel már bizonyította jó formáját, ha egységes körülötte a csapat, akkor az Eb-n is hasonlóan magabiztos játékot lehet várni tőle.

„Most ez egy picit zsúfolt időszakra sikerült, de hozzá vagyunk szokva a nagy terheléshez. A lányokra egyébként is jellemző, hogy az igen fontos pillanatokban, a világversenyeken minden korábbinál jobban odateszik magukat. Egységes, összetartó csapat vagyunk, remélem, hogy ez az utolsó simítások elvégzésénél éppúgy a segítségünkre lesz, mint a skóciai Perth-ben sorra kerülő Európa-bajnokságon – foglalta össze a kontinensviadallal kapcsolatos gondolatait Jakab Zoltán, aki a hét második felében az itthon készülők edzéseit irányítja Nagy Gyöngyi távollétében. Skóciába azonban már együtt utaznak a jövő héten, a Kalocsai-van Dorp Vera, Joó Linda, Nagy Laura Karolina, Tóth-Csősz Orsolya, Orbán Hanna összeállítású együttessel.

VII. WCT Tallinn Ladies Challenger. Észtország.
B csoport:
Észtország – Magyarország/Vasas SC 6-5; Ausztria – Vasas 8-6; Vasas – Ukrajna 9-5; Vasas – Litvánia 5-4; Lengyelország – Vasas 7-4.
Végeredmény: 1. Lettország, 2. Törökország, 3. Német juniorválogatott 4. Lengyelország.


Hirdetések