Nagy Dániel, 2023.11.06. | Kézilabda

Az ifjúsági és a serdülő kézilabdacsapatunk összesen hat mérkőzést játszott a korosztályos élvonalbeli bajnokságában, ezeken öt vasasos győzelem született.

A Vasas októberi teljesítménye az U19-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Kecskeméti NKSE 38–25
MTK Budapest–Vasas SC 25–28
Vasas SC–Praktiker-Vác 36–44

Kiss Dániel, vezetőedző: „Az ifjúsági bajnokságban háromszor, míg a felnőttmezőnyben, vagyis az NB II-ben kettő alkalommal léptek pályára a lányok, ám sajnos ebben a hónapban az utóbbiban nem sikerült a pontszerzés. Minden nap keményen dolgozunk a csapat sikereiért, az egyéni és a csapatszintű elismerésért, emellett azért, hogy örömet szerezzünk a kilátogató szurkolóinknak és önmagunknak. Az eddig elvégzett munkánk gyümölcse, hogy három új taggal bővült a Vasas utánpótlás családja. Lőrik Laura és Szabados Csenge Hajdúnánásról érkezett hozzánk, míg Gáspár Dorka a ferencvárosi akadémiáról tette át székhelyét Angyalföldre. Mindhárom lánnyal erősebbek lettünk, a beilleszkedésük gyorsan és könnyen ment, de természetesen idő kell, míg a pályán teljes értékű csapattagok lesznek, és meg tudják mutatni, hogy valójában mire is képesek! A lányok munkamorálja továbbra is dicséretes, edzéslátogatásunk százszázalékos, azonban a mérkőzéseken mutatott játékuk – legyen az győztes vagy vesztes találkozó – még messze alulmúlja a valódi tudásukat. Büszkeséggel mondhatom, hogy a korábban a felnőttedzésen bemutatkozó lányok (Varjas Lara, Balogh Dóra, Ossik Júlia, Laky Lilla, Szász Lilla – a szerk.) után, a múlt hónapban két újabb U19-es játékosunk készülhetett pár alkalommal az első kerettel, Halász Ajsa és Nagy Lili személyében.”

A Vasas októberi teljesítménye az U17-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Kecskeméti NKSE 33–27
ENUSE–Vasas SC 23–33
Vasas SC–Praktiker-Vác 31–26

Csenki Csilla, vezetőedző: „Természetesen pozitívum a háromból három nyert meccs az élvonalban, az értékét pedig csak tovább növeli, hogy egyiket összecsapás sem volt sétagalopp. A harmadik meccsre, vagyis a Vác ellen értük el a legjobb formánkat, ennek is köszönhető a siker, úgy, hogy előzetesen nem mi voltunk az esélyesek. A nyáron felkészülési mérkőzésen már találkoztunk velük; akkor kikaptunk, ráadásul most ahhoz képest több hiányzónk is volt. Folyamatosan, fokról fokra lépegetünk előre és javulunk minden téren; ebben Konkoly Orsi edzőnknek is óriási szerepe van, emellett Kovácsovics Mátyás kapusedző érdemeit is hangsúlyozom. Egyik csapatot sem nézzük le, mindenki ellen maximális erőbedobással készülünk, a tabellán előttünk álló együttesekhez pedig fel akarunk nőni!”


Hirdetések