2012.11.28. | Labdarúgás
A Békéscsaba a rendes játékidőben ledolgozta egygólos hátrányát a Fáy utcában, a hosszabbítás pedig nem hozott döntést. Büntetőpárbajra került sor, amelyben Szatmári Zoltán remekelése továbbjutást ért.

Vasas – Békéscsaba 0–1 (0–0, 0–1, 0–1) – 11-esekkel 4–3
Illovszky-stadion, 800 néző.

Vezette: Fábián M. (Márkus T., Galán R.)

Vasas: Szatmári – Görgényi, Nikolov, Kárpáti, Katona – Ferkó Á., Thiago – Simek (Kovács D., 46.), Szilágyi (Mundi, 81.), Deyvison (Polényi, 71.) – Bobô.
Vezetőedző: Szapor Gábor

Békéscsaba: Scsekics – Mészáros L., Lengyel D., Botis, Juhász Gy. – Leucuta, Raducu (Balázs J., 82.), Makra – Obot, Randjelovics (Huszár, 115.), Majoros (Nadaban, 65.).
Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Obot (90.)

Sárga lap: Görgényi (47.), Ferkó Á. (63.), Nikolov (78.) ill.: Mészáros (16.), Lecuta (80.), Balázs (110.)
Kiállítva: Lengyel D. (a játékvezető megsértéséért) a 119. percben

Az elhangzott ígéreteknek megfelelően tényleg nem úgy kezdte a csapat a mérkőzést mintha az előnyt akarnák megtartani. Rögtön az elejétől kezdve lendületes támadásokat vezettünk, és bizony ezekből gólt is szerezhettünk volna, de előbb Deyvison volt körülményes, majd Bobô nem találta el a labdát ordító helyzetben.

Nagyjából tíz percen keresztül sikerült megtartani a fölényt, aztán a Békéscsaba is megmutatta az oroszlánkörmeit. A 13. percben egy szöglet után a kapunkba is találtak, de Fábián les miatt érvénytelenítette a gólt.

Nem sokkal később Szatmárinak kellett védenie egy középmagas lövést, utána Leucuta próbálkozásánál viszont már ő is tehetetlen volt, de végül a kapufa kisegítette. És ezzel még nem volt vége: fél óra elteltével Obot is kihagyott egy komoly helyzetet.

Ennek ellenére nem borult fel a pálya, mi is támadtunk, de sokkal kevesebb veszélyt tartogattak magukban az akcióink, mint a meccs elején. Szilágyi remek szólója után Bobô azért betalálhatott volna, de inkább el akart esni, ahelyett, hogy kapura tört volna. Az utolsó percekben már nem alakult ki különösebb veszély, így a gólnélküli félidővel továbbra is mi álltunk továbbjutásra. 
A második félidő sokkal nyíltabb játékkal kezdődött, valószínűleg a Békéscsaba megérezte, hogy váltania kell, így sokkal nagyobb lett az iram. Az 52. percben Ferkó Ádámnak volt jó lövése, majd kilenc perccel később Bobô közeli fejesét védte bravúrral a vendégek kapusa. Hogy Szatmári se maradjon munka nélkül, arról a túloldalon Obot tett.

A 72. percben a szívünkhöz kaptunk, Görgényi adott el egy labdát a tizenhatosunkon belül, de Nikolov az utolsó pillanatban még menteni tudott. A következő vendég helyzetnél már a védőinkre sem volt szükség, hiszen egy békéscsabai játékosról pattant szögletre a labda a mi kapunk előtt. Ez is hatalmas ziccer volt…

Jöhetett a krimi az utolsó tíz percben, amit végül nem sikerült megúszni, hiszen Obot a 90. percben a jobboldalról betört a tizenhatoson belülre, majd Szatmári kapujába lőtt, ez pedig a ráadást eredményezett.

Csapatunk tartását bizonyítja, hogy sikerült változtatni a rendes játékidő utolsó negyedórájában kialakult képen. Újra kezdeményezőbbek lettünk, ám mindkét oldalon sok volt a pontatlanság és persze érthetően óvatosak is voltak a csapatok. Legközelebb a gólhoz Mundi Roland szabadrúgása után kerültünk, de a csabai kapus üggyel-bajjal tisztázott. 

A 120 perc leteltével következhettek a büntetők. Az első három párban mindenki betalált, a mi oldalunkon: Nikolov, Thiago és Mundi, következett Bobô, aki nem volt eléggé határozott, lapos lövését hárította Scsekics. A mi Szatmárink viszont egy félmagas lövést bokszolt ki, Katona ezután higgadtan lőtt a hálóba, az utolsó vendég próbálkozást pedig Szatmári Zoltán a kapufa tövénél hatástalanította, ami után következhetett a kapus üldözése című jelenet...


Hirdetések