2012.11.23. | Röplabda
Nem sikerült a bravúr Norvégiában, a Challange Kupa visszavágóján a Vasas Óbuda három játszmában alulmaradt riválisával szemben.

Stod Volley Steinkjer – Vasas Óbuda 3-0 (20, 19, 25)
Steinkjer, 1000 néző
Vetette: Pitkanen (finn), Hagström (svéd)

Vasas: Tálas, Miklai, Gubicza, Szabó A., Stefanik, Vacsi. Csere: Tóth A., Lévai (liberók), Takács B.
Edző: Jókay Zoltán

Hosszadalmas utazás után, meglehetősen puritán körülmények fogadták küldöttségünket, majd a norvégok a pályán is meglepték együttesünket. Az első összecsapásról hiányzó lengyel feladójuk, Paulina Szpak vezérletével jóval gyorsabb és kombinatívabb röplabdát mutattak mint a Fáy utcában.
Ennek ellenére az első két játszmában mindkétszer mi fordulhattunk előnnyel a véghajrára (20:18 illetve 17:16), ám a döntő pillanatokban – akárcsak egy hete – a nyitásfogadás során megremegett a lányok keze, és a hazai behúzták a szettgyőzelmeket. A harmadik etapban nyújtottuk a legjobb teljesítményt, óriási izgalmak után buktunk el.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Összességében azt mondhatom, hogy az erősebb csapat jutott tovább, ebben a kinti felállásban mindenképpen ők voltak a jobbak. Szebb emlék lenne ez a párharc, ha itthon sikerült volna nyernünk, nagy lehetőséget szalasztottunk el a múlt héten.
Két kemény bajnoki előtt állunk, lehet javítani, bár némi nehézséget jelent, hogy a kint sem teljesen egészséges Stafanik Orsira nem biztos, hogy számíthatok a jövő héten.

 
forrás: www.t-a.no

Hirdetések