2012.11.19. | Ökölvívás
Két aranyérmet hoztak haza a Vasas öklözői Macedóniából, az ország fővárosában Szkopjéban rendezett versenyről, míg Bacskai Balázs Németországban bizonyít.

Válogatott színekben utazott a balkáni országba az 56 kg-os Berna Dávid – akit a jelenlévő szakemberek a torna legjobb külföldi öklözőjének is megválasztottak –, valamint a 60 kg-os súlycsoportban versenyző Fodor Milán, ahol mindketten két-két meccset nyerve végeztek az első helyen.

Fodor Milán
Fodor Milán (fotó: Doba István - archív)

Berna Dávid:
- Először egy albán fiúval bokszoltam, nem volt túl képzett, jobbal elég sokszor eltaláltam. A döntőben egy fordított alapállású bolgár várt rám, ekkor balhorgokra építettem, ellenfelemet a harmadik menetben fogásért még meg is intették, végül egyhangú pontozással nyertem. Természetesen a különdíjra is nagyon büszke vagyok, de általában mindig csak a saját súlycsoportomra koncentrálok, hogy a lehető legtöbbet tudjam nyújtani a győzelem érdekében. Egy-egy ilyen elismerés már csak hab a tortán.

Berna Dávid
Berna Dávid  (fotó: Doba István - archív)

Klasszisunk Bacskai Balázs, ezekben a hetekben a német csapatbajnokság összecsapásain, a Nordhausen színeiben bizonyítja képességeit. Az ősz folyamán eddig négy mérkőzést vívott, amikből mindössze egyet kellett végig a ringben töltenie, hiszen a többit idő előtt, döntő fölénnyel nyerte meg.

Bacskai Balázs
                                                                                              fotó: meinanzeiger.de   

Bacskai Imre a Vasas ökölvívó szakosztályának vezetőedzője:
- Hasznos tapasztalatokra teszünk szert ebben a sorozatban, jó iskola ez Bendzsi számára, hogy megtanuljon türelmesnek lenni a mérkőzések elején. A körülmények kiválóak, olyan dolgokra is odafigyelnek alkalmazóink, hogy pályafutása kétszázadik győztes mérkőzése alkalmából aranykesztyűvel jutalmazzák meg őt.

Bacskai Balázs
                                                                                     fotó: meinanzeiger.de

Két fiatalunk szerepelt a Hajdúszoboszlón megrendezett ifjúsági bajnokságon. A 60 kg-ban szereplő Holczinger Alex nagyon jól teljesített az első fordulóban, a következő körben viszont némileg kishitűen bokszolva, egy verhető ellenféllel szemben maradt alul. A 69 kg-os Füleki András is győztes találkozón mutatkozott be, utána viszont a későbbi bajnoktól kikapott, és búcsúzott a további küzdelmektől. Így az egy hónappal korábban megrendezett serdülő OB-n ezüstérmet szerző Varga Zsolt mellé, ezúttal nem társult újabb bajnoki éremszerző.

Bacskai Balázs
                                                                                   fotó: meinanzeiger.de


Hirdetések