2012.11.16. | Röplabda
Bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő együttesünk ezúttal a Palota RSC vendégeként győzedelmeskedett.

Palota RSC – Vasas Óbuda 0-3 (-17, -15, -15)
Sződliget u., 50 néző

Vasas Óbuda:
Miklai, Tálas, Szabó, Gubicza, Takács, Vacsi, Csere: Tóth A; Lévai (liberók); Borsos, Fábián, Čičić

Szezonbeli tizenegyedik bajnoki mérkőzésén lépett pályára péntek este a Vasas Óbuda együttese, ellenfelünk ezúttal a Palota RSC csapata volt. A hazaiak relatív kis csarnoka jóformán színültig telt nézőkkel, a tabellát veretlenül vezető csapatunk vendégjátékára sokan voltak kíváncsiak.

A találkozót a Vasas Óbuda csapata kezdte jobban, többek között Gubicza Laura ászainak köszönhetően az első technikai szünetnél három pontos előnyt tudhatott magáénak Jókay Zoltán együttese (5-8). A megszerzett előnyt tartotta csapatunk, ám játékunkba ekkor még rengeteg hiba csúszott a szép megoldások mellett (12-16). Játékunk továbbra is akadozott, ennek ellenére a szettet magabiztosan húzta be együttesünk (17-25; 0-1).

A második szett már sokkal összeszedettebb játékot hozott a mieink részéről, valamint a palotaiak is egyre többet hibát vétettek, így megléptünk ellenfelünktől (5-10). A szerdai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is elsősorban centereink játékát lehetett dicsérni, a négy-öt pontos különbséget pedig könnyedén tartotta csapatunk (12-16). A szett utolsó perceiben a Vasas Óbuda tovább növelte előnyét, így a második felvonást végül az elsőnél is simábban nyerték a lányok (15-25; 0-2).

Borsos Lili érkezett a pályára Gubicza Laura helyére, az első technikainál az első két szetthez hasonlóan ezúttal is három pontos vendég előnyt regisztrálhattak a kilátogatók (5-8). Szabó Adri remek nyitásai, valamint Miklai Zsanett kemény ütései után meglépett ellenfelétől a Vasas Óbuda, Jókay Zoltán pedig feladót váltott és Fábián Fannynak adott lehetőséget Tálas Zsuzsa helyén (7-16). Az utolsó perceket már a Vacsi Evelint váltó Milica Čičić is a pályán töltötte, együttesünk a harmadik játékrészt is nagy különbséggel nyerte meg, így könnyedén győzte le a Palota RSC csapatát és továbbra is veretlenül vezeti a magyar bajnokságot (15-25, 0-3).

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Lényegesen koncentráltabb volt ma a csapat, mint a legutóbbi Palota elleni találkozón, amely ugye egy edzőmérkőzés volt. Kértem a lányoktól, hogy emlékezzenek arra a meccsre, valamint, hogy merjenek végre felszabadultan játszani, ne azt a feszült, görcsös oldalukat mutassák, amelyet a szerdai kupameccsen láthattunk. 
Ami a Challenge Kupát illeti, a norvégiai visszavágón úgy gondolom minden esélyünk megvan a továbbjutásra, igyekszem ezt a lányokba is belesulykolni, hiszen elsősorban nekik kell ezt elhinniük. Az ellenfelünk verhető, nyitásfogadásban ők sem a legerősebbek, így jó nyitásokkal meg lehet őket bontani, persze majd érvényesíteni kell a kiharcolt előnyöket és be kell tudnunk fejezni a játszmákat. A szerdai meccsel kapcsolatban nem is az zavar, hogy akár 3-0 arányban is nyerhettünk volna, hanem az, hogy elszalasztottuk a győzelmet. Egyrészt azért, mert hitet adott volna a csapatnak, másrészt pedig akkor nem számított volna, hogy három szetten keresztül milyen eredményt érünk el Norvégiában, elég lett volna az utolsó, aranyjátszmára koncentrálnunk…

Sarlós Márton

 


Hirdetések