Jenkei Dániel, 2023.10.25. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter most úszta a legjobb időt a világkupa-sorozatban 200 háton, amivel negyedik lett a Duna Arénában rendezett döntőben. Vele veséztük ki a a versenyt, no meg már előretekintettünk az egy hét múlva kezdődő rövidpályás országos bajnokságra is.

Ahogy várható volt, vasasos úszóink közül Szabó-Feltóthy Eszter tudott döntőzni az igencsak extra körítés és komoly versenyzők részvétele mellett megrendezett budapesti világkupán a Duna Arénában.

Olimpiai A-szintes versenyzőnk Athén és Berlin után most úszta a legjobbat 200 háton,  a 2:10.73-as eredménnyel ő is elégedett volt, amely most negyedik helyet ért számára.

- Ez tényleg egy jó kis úszás volt, nagyon örültem neki. A berlini és az athéni világkupához képest messze ez volt a legjobb időm, délelőtt és délután is. A 2:10.73 az év elején szerintem nagyon korrekt. Azt ne kérdezze senki, hogy miért most itt jött ki ez, és miért úsztam Athénban négy másodperccel gyengébbet. Többek között ezért is akartunk belevágni a világkupa-sorozatba, hogy lássuk, hogy folyamatos terhelés mellett mi jön ki a versenyeken belőlem. Nem volt könnyítés most sem, csak úgy beleálltam, „hit or miss” módon. Egyébként is nagy élmény nekem, hogy itt lehetek a sorozatban, néha még leesik az állam, amikor látom magam mellett a 2:04-es úszókat, de azért remélem, az olimpiáig sikerül faragni ebből a különbségből… Most Budapesten is megadták a módját a szervezők, olyan volt teljesen minden, mint a világversenyeken, az meg persze külön öröm, hogy sok barátom is ki tudott jönni a döntőmre - mesélt kicsit a háttérről 21 éves hátúszónk.


Eszter egyébként 100 háton és 200 gyorson is rajthoz állt, egyfajta bemelegítésként, ahogy klubunkat még számos versenyző képviselte. Dr. Egressy János, Galamb Szimonetta és Lőrinczi György fiatal vasasos tanítványai elsősorban tapasztalatot (no meg többen egyéni csúcsokat) gyűjtöttek a rendkívül erős mezőnyben, készülve tovább a szezon felnőtt és korosztályos feladataira.

És ha már feladatok, bizony itt is a nyakunkon az egyik fontos állomás az ősz kapcsán, hiszen november 1. és 4. között Debrecen városa ad otthont a rövidpályás országos bajnokságnak. A Vasas ismét népes csapattal, közel húsz fővel készül a cívisvárosba, az egyéni számok mellett így váltókban is izgulhatunk a mieinkért.

 Szabó-Feltóthy Esztert kérdeztük a várakozásairól:

- Számomra ez is egy felkészülési állomás lesz, de szerintem ezzel szinte a teljes mezőny így van idén. Ugyanúgy munkából fogok rámenni. Jani bával (Dr. Egressy János – a szerk.) még át kell beszélni, hogy pontosan milyen számaim lesznek, de én úgy készülök, hogy sokban indulok. Jó ilyenkor váltózni is, az egész ob-nak lesz egy érdekes hangulata szerintem. Hogy megnyerem-e a kétszáz hátat? Erről nem mondanék előre semmit, tavaly ugye nem én nyertem, meglátjuk majd idén, de őszintén szólva semennyire nem vagyok rástresszelve erre a részére. Persze azért szeretnénk a Vasasnak minél több pontot hozni. Az olimpiai A-szintem megvan, továbbra is nyugodtan úszhatok, és utána a tervek szerint még egy rövidpályás Eb is jön majd. Rám is fér ez, mert a fordulóimon még enyhén szólva van mit javítani...


Hirdetések