2012.11.09. | Vívás
Budapest után Klagenfurban sem tudták legyőzni Halla Péter tanítványát, aki a kadet párbajtőr Európai-körversenysorozat újabb állomásán diadalmaskodott.

A versenyen ezúttal is népes és színvonalas mezőny – 21 nemzet 155 vívója – gyűlt össze, és lépett pástra. Ifjú párbajtőrözőnk magabiztosan vívott egész nap, a csoportból táblaelsőként lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ott az izraeli Daniel Fridmant 15-10-re, a német Marco Brinkmannt 15-7-re, míg az osztrák Lukas Knechtl 15-8-ra verte, és jutott az elődöntőbe. A legjobb négy között a pécsi Tóth Gergellyel szemben 15-7 arányban bizonyult jobbnak, a döntőben pedig az ukrán Sergej Horetsky-t győzte le 15-11 arányban.
Bányai Zsombor újabb győzelmével az európai kadet ranglista első helyén áll.

Bányai Zsombor, Halla Péter

Az egyéni után csapatversenyt is rendeztek, ahol a Vasas SC vívói – Bányai Zsombor, Buta Levente, Farkas Csaba összeállításban – a harmadik helyen végeztek.
Szlovén és román együttes legyőzését követően egyesült államokbeli csapat állította meg a mieinket, akik aztán a dobogó harmadik fokáért vívott mérkőzésen izraeli gárdát múltak felül.

 


Hirdetések