2012.11.04. | Labdarúgás
Folytatódott a győzelmi sorozat az Orosháza ellen is, ráadásul igazi gólesővel ajándékozta meg a csapat a kilátogató Vasas-szurkolókat.

Vasas – Orosháza FC 6–3 (2–1) 
Illovszky-stadion, 1300 néző. 
Vezette: Böcskei (Kiss I B., Kulman) 

Vasas: Szatmári Z. – Romeu (Reidan, 54.), Nikolov, Görgényi, Katona – Thiago, Ferkó Á. – Simek (André Luís, 65.), Szilágyi, Deyvison (Mundi, 73.) – Bobô. 
Vezetőedző: Szapor Gábor 

Orosháza: Molnár F. T. – Szűcs D., Milenkovics, Futaki, Szabó N. – Kerekes I. – Ács, Varga R. (Juhász N., 77.), Végh A., Tóth D. (Szabó T., 81.) – Bernáth (Petrovics, 85.). 
Vezetőedző: Major László 

Gólszerző: Szilágyi 3 (46., 56., 64.), Nikolov 2 (mindkettőt 11-esből,15., 37.), Mundi (87.) ill.:Varga R. (43.), Végh A. (54.), Szabó N. (89.) 
Sárga lap: Görgényi (12.), Szatmári (32.), Reidan (91.) ill.: Végh A. (6.), Varga R. (16.) Szűcs D. (77.)

Ez a találkozó is a mi fölényünkkel indult, de a 13. percig nem adódott komolyabb veszélyhelyzet, ekkor Thiago lőtt el egy kipattanót, amely egy védőn irányt változtatva veszélyesen szállt el a kapu mellett. A kapuk tehát kevésbé, a bokák viszont annál inkább veszélyben forogtak ebben a periódusban. Deyvison volt az első, aki megtapasztalhatta az orosháziak törődését, a vendégek pedig később sem bántak kesztyűs kézzel a játékosainkkal, belépőik többnyire a durvaság határát súrolták.

A 15. percben az ezúttal jobbhátvédként játszót Romeu-val szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőt adott. Ha pedig Vasas-tizenegyes, akkor Nikolov Balázs, az eredmény pedig a szokásos: megszereztük a vezetést.

Ezután újabb faultok és sárga lapok következtek, majd a 37. percben Szilágyi harcolt ki egy újabb tizenegyest. Nikolov nem volt rest, ezt is bevágta, így lassan ő lesz a házi gólkirályi cím fő várományosa a Vasasnál.

Mindez már sok volt az Orosháza trénerének, akit reklamálás miatt elküldött a játékvezető a kispadtól. Nagyjából ezzel egy időben nekünk is jutott némi idegeskedés, a vendégek egy szabadrúgás utáni fejessel a semmiből szépítettek. Varga gólja állította be a félidő 2-1-es eredményét.

Hamar sikerült bosszút állnunk, hiszen a második játékrész első percében már újra mi voltunk eredményesek. Bobô remek emelését Szilágyi passzolta el a kapus mellett, 3-1-re alakítva ezzel az eredményt. Bobô ezután Deyvisont is kihagyhatatlan helyzetbe hozta, de honfitársa nagyjából két méterről a gólvonalon álló védőbe rúgta a labdát.

Jött is a büntetés: Végh Ariel Szatmári kapujába tekert egy szabadrúgást, de mielőtt a „kihagyott helyzetek megbosszulják magukat” című tézisen kezdhettünk volna el gondolkozni, Szilágyi Péter az ellentámadásból megszerezte a negyedik gólunkat, így újra hátradőlhettünk (4-2).

Innen pedig már nem volt visszaút az Orosháza számára. A 64. percben Görgényi remek szerelése után Deyvison robogott el a szélen, beadása kis szerencsével Szilágyi elé pattant, aki a kapuba passzolt. Támadónk húsz percen belül klasszikus mesterhármast szerzett.

„Játszik a Vasas!” Hallhattuk a rigmust, és valóban, ilyen gólparádéban régen volt már része az Illovszky-stadion közönségének.
Aztán hamarosan felhangzott a „Még, még, még, ennyi nem elég!” dallam is, és nem is lett elég, az utolsó percekben is láthattunk egy gyors gólváltást. Szilágyi most előkészítőként jeleskedett, a csereként beálló Mundi pedig a hatodik gólunkat lőtte. Ezúttal viszont az Orosháza talált be az ellenakcióból, így kialakult a legendás, 6-3-as végeredmény.

A legendás jelző pedig nemcsak a történelmi párhuzam miatt állja meg a helyét, hanem azért is, mert nagyon régen történ már hasonló Angyalföldön. Az újabb három ponttal tovább kúsztunk felfelé a tabellán, jövő hétvégén Debrecenben folytatódhat a remek sorozat. 

dan    


Hirdetések