Nagy Dániel, 2023.10.20. | Kézilabda

Nem kell messzire utaznunk a következő idegenbeli bajnokink előtt: szombat délután az MTK Budapesttel csapunk össze az NB I 6. fordulójában.

NB I, 6. forduló

MTK Budapest–Vasas SC
október 21., 15:30
Riz Levente Sport -és Rendezvényközpont, Budapest


A válogatott szünet miatt a múlt héten nem lépett pályára a bajnokságban a kézilabdacsapatunk, sokáig azonban már nem kell várni a következő összecsapásig, szombaton délután (figyelem: a kezdés 15:30!) idegenbeli mérkőzés vár a lányokra az NB I 6. fordulójában. Ám nem kell messzire utaznunk: az MTK Budapest lesz az ellenfelünk, amely nem kezdte jó formában a bajnokságot: fővárosi ellenfelünk öt kör után egy döntetlennel és négy vereséggel sereghajtó, első pontját a legutóbbi fordulóban szerezte meg az Alba Fehérvár vendégeként.

„Jól együtt van a társaság, csapatépítőt is tartottunk az előző héten. Az MTK nincs a legjobb passzban, ám nagyon veszélyes ellenfelünk lesz, hiszen »az életükért küzdenek majd«, ráadásul hazai pályán. Hozzá kell tennem, az elmúlt években elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak, stabil bennmaradókként, de végeztek ők a tabella első felében is. Nekünk is az a következő lépcsőfok, hogy stabil alsóházi együttessé váljunk. Kiegyensúlyozott védekezésre lesz szükségünk” – mondta vezetőedzőnk, Konkoly Csaba az összecsapás előtt.
 


 

A bajnoki előtt kapusunkat, Zsigmond Pannát kérdeztük.

„Erős csapat az MTK, viszont a bajnokságot nem kezdték túl jól. A Fradi kivételével mindenki ellen remek meccset játszottak, szerintem a szombati összecsapásunk is kiélezett lesz. Ha tudjuk javítani a Móvár elleni hibáinkat, és koncentráltan, csapatként küzdünk, akkor nem kérdés, kié lesz a két pont! Mindent megteszünk majd, hogy ne ellenünk szerezzék meg az első győzelmüket. Nagyon várjuk a szurkolóinkat is, hiszen fővárosi derbi lesz!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések