2012.11.04. | Röplabda
Újabb győzelmet aratott a Vasas Óbuda, ezúttal idegenben a BSE csapatát múlta felül Jókay Zoltán együttese, az idény folyamán már másodszor.

BSE – Vasas Óbuda 0:3 (-19, -12, -25)
Városmajor

Vasas: Miklai, Tálas, Vacsi, Gubicza, Stefanik, Szabó A. Csere: Tóth A., Lévai (liberók)
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Szombat délután a BSE Szamos utcai sportcsarnokába látogatott bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő együttesünk, az idei kiírásban eddig hibátlan Vasas Óbuda csapata. Lányaink a várakozásoknak megfelelően relatív könnyed, három szettes győzelmet arattak a nyáron jelentős változásokat megélt hazaiak ellen.

Az első játékrész kiegyenlítettebb küzdelmét követően (19-25), a második szettet nagyon könnyedén nyertük (12-25), így már ekkor igen közel kerültünk szezonbeli kilencedik győzelmünkhöz. A harmadik felvonásra is maradtak kezdő játékosaink a pályán, ám a BSE ennek ellenére is tudott újítani játékán és az elején öt-hat pontos vezetésre tett szert. Azonban ahogyan azt a szezon során már több mérkőzésen is tapasztalhattuk, a lányok ezúttal sem adták fel könnyedén, küzdelmes és izgalmas percek után megfordították az állást, majd a végjátékban is határozottabbnak bizonyultak és így a szettet ha végül is minimális különbséggel, de 25-27-re megnyerték.
A találkozó során kapitányunk, Miklai Zsanett remek formában röplabdázott és igazi vezére volt csapatának.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Ez első két szettel nem volt gond, szépen, összeszedetten hajtották végre a lányok a megbeszélteket. A másodikat talán túl könnyen nyertük, ettől lazult a figyelem, komolyan kellett hajrázni, hogy három szettben befejezzük a mérkőzést. Ma Miklai Zsanettel, Vacsi Evelinnel és Gubicza Laurával voltam igazán elégedett.

Stefanik Orsolya:
- Az első két szettben koncentráltan játszottunk, ám a harmadikra kissé szétestünk fejben, így a hazaiaknak sikerült komoly, hat pontos előnyre szert tenniük. Ezt követően azonban képesek voltunk összeszedni magunkat, és lezárni a mérkőzést. A közelgő Challenge-kupa meccseken remélem az összeszedett oldalunkat tudjuk mutatni, hogy ez mire lesz elég, azt pedig majd meglátjuk.

Takács Bernadett:
- A junior meccsen is 3:0-ra nyertünk, remélem sokáig nem fog megszakadni ez a sikersorozat és a szezon végéig hasonlóan tudunk teljesíteni mindkét fronton.


Hirdetések